Achtergrond patroon

SEO specialist Rotterdam

In de snel veranderende online wereld speelt zoekmachineoptimalisatie (SEO) een zeer belagrijke rol bij het vergroten van de online zichtbaarheid en het succes van jouw websites. Het succesvol implementeren van een SEO-strategie vereist vaak de expertise van een SEO specialist. Wat is de rol en wat zijn de verantwoordelijkheden van een SEO specialist en een SEO tekstschrijver? En hoe ze kunnen bijdragen aan het succes van jouw online aanwezigheid.

Wat is een SEO specialist?

Een SEO specialist is een professional die weet hoe Google kijkt naar informatie en met welke richtlijnen de zoekmachine rekening houdt. De lijst van richtlijnen wordt ook wel het algoritme genoemd. Een SEO specialist begrijpt het complexe algoritmen van zoekmachines, zoals Google, maar kunnen ook kansen signaleren en omzetten in de juiste acties om de zoekresultaten van jouw website te verbeteren. SEO specialisten zijn steeds belangrijker voor bedrijven, websites en webshops die streven naar een hoge zichtbaarheid en verkeer via Google.

SEO specialist Rotterdam

On-page SEO optimalisatie

Een van de belangrijkste werkzaamheden van een SEO specialist is het optimaliseren van on-page elementen van een website. Denk hierbij aan het optimaliseren van meta-tags, headers, content en interne links. Voordat een SEO specialist zijn werkzaamheden kan beginnen, wordt er een zoekwoorden analyse uitgevoerd om de juiste zoektermen te selecteren en deze strategisch in de content te integreren.

Off-page SEO optimalisatie

Naast on-page optimalisatie is off-page SEO een belangrijk onderdeel van het werk van een SEO specialist. Denk hierbij aan het opbouwen van een kwalitatieve backlinkstructuur en het beheren van de online reputatie en profielen. Het doel is om de autoriteit van een website te vergroten en een betrouwbaar online imago op te bouwen.

Technische SEO

Een ander belangrijk aspect van SEO is technische optimalisatie. Deze vorm van optimalisatie heeft alles te maken met het oplossen van technische problemen of uitdagingen, zoals laadtijd en mobiel vriendelijkheid van de website en het zorgen voor een goede indexeerbaarheid door Google. Een SEO specialist werkt samen met webcreatores en webontwikkelaats om de technische aspecten te optimaliseren.

SEO specialist

Webscan en SEO

Het is natuurlijk zonde als er hard wordt gewerkt aan de vindbaarheid van jouw website terwijl er allerlei technische fouten insluipen. Om dit tijdig te signaleren en proactief te repareren heeft de Werkende Website laten maken Rotterdam een Webscan ontwikkeld, exclusief voor klanten van de Werkende Website. Met de Webscan scannen we periodiek jouw website en repareren proactief problemen die de vinbaarheid in Google frustereren.

Analyse en rapportage door SEO specialist

Een SEO specialist volgt en analyseert de prestaties van jouw website. Hiervoor gebruikt de SEO specialist tools zoals: Google Analytics en Google Search Console om verkeer, conversies en andere belangrijke statistieken bij te houden. Op basis van een goede SEO analyse wordt advies gegeven en verdere SEO acties bepaald.

De laatste SEO trends volgen

De ontwikkelingen rondom SEO zijn continu in beweging. Ook rondom het gebruik van AI en andere slimme ontwikkelingen hebben de nodige impact op zoekgedrag en zoekresultaten in Google. Een competente SEO specialist moet op de hoogte blijven van de laatste trends en algoritme-updates om ervoor te zorgen dat hun aanpak relevant blijft en blijft voldoen aan de Google-richtlijnen.

Achtergrond patroon
Herman - de Werkende Website

"Serieus aan de slag met SEO? Ik help je graag om jouw website succesvol te maken! "

Google reviews - de Werkende Website

Prettige samenwerking gehad met De Werkende Website. Korte lijnen, professionele aanpak en aardige mensen. Kortom: echt aan te raden!

Willemien van den Berge

jouw keuzes. jouw bedrijf.

Wat zijn jouw ambities?

Jouw keuzes maken jouw bedrijf. Natuurlijk kun je niet alles weten. Wij helpen je graag met het waarmaken van jouw ambities online.

Carolien - de Werkende Website