Achtergrond patroon

Webshop met Shopify en Ideal

Bij het opzetten van een goede webshop komt veel kijken. En waar moet je beginnen? Ons gespecialiseerde team houdt al jaren bezig met ontwerp, design, promotie, het realiseren van websites en SEO (zoekmachine optimalisatie). Kortom: de Werkende Website brengt jouw business succesvol online van A tot Z.

Shopify de Werkende Website

Over de Werkende Webshop met Shopify en iDeal

Wij maken al jaren succesvolle, mooie websites voor honderden MKB bedrijven in allerlei sectoren. Onze visie is dat een website moet werken, mooi moet zijn en wat op moet leveren. Iedere dag! Om dit te realiseren werken al onze klanten met hetzelfde blok design en CMS (content management systeem). Met het blok design worden websites door ons op maat voor de klant ingevuld. We denken mee over de propositie en het doel van de website en bepalen doelstellingen om de website iets op te laten leveren. Omdat alle klanten van hetzelfde systeem gebruik maken zijn wij centraal bezig om alle websites van onze klanten steeds beter te maken. We luisteren goed wat Google vraagt van een goede website, zodat ze goed scoren in de zoekmachine. Daarnaast passen we de design blokken aan aan de trends en ontwikkelingen in de wereld van internet en marketing.

Waarom een webshop met Shopify en iDeal?

Meer en meer worden er producten en diensten gekocht via een website of webshop. Uiteraard kennen we allemaal de voorbeelden van Bol.com of Coolblue, maar er is lang niet altijd een complete, uitgebreide webshop nodig. Voor veel bedrijven is een prachtige presentatie van hun product of dienst ook heel erg belangrijk. Toch zien wij een toenemende behoefte om uiteindelijk wel echte verkopen te realiseren via de website. Shopify is een (engelstalige) oplossing die veel mogelijkheden biedt om op de een of andere manier echte verkopen te realiseren via jouw weboplossing. Zo is het mogelijk - wanneer het om een klein aanbod gaat - om een zogenaamde "buy button" te integreren op de Werkende Website OF een volledige webshop met iDeal naast je bestaande website te lanceren. Als Shopify Partner adviseren we je graag over de juiste oplossing voor jouw business.

Hoe betaal je met iDeal in een webshop met Shopify?

Naast overboeking is de meest gebruikte betaal methode in Nederland toch wel iDeal. Binnen iDeal bundelen tien grote banken in Nederland (ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en van Lanschot) hun krachten om tot een snel en betrouwbare betalings oplossing te komen. Binnen Shopify wordt iDeal door Mollie via een plugin gekoppeld aan jouw webshop. Per transactie betaal je een vast bedrag van € 0,29 aan Mollie. De Werkende Website richt iDeal via Mollie graag voor je in binnen Shopify.

Shopify Payments

Naast Mollie biedt Shopify zelf ook Shopify Payments aan als interne payment provider. Shopify Payments is de eenvoudigste manier om onlinebetalingen te accepteren. Je hoeft dan geen externe betalingsprovider of merchantaccount te configureren om vervolgens je accountgegevens in te voeren in Shopify. Met Shopify Payments worden automatisch alle belangrijke betaalmethoden geaccepteerd zodra je Shopify-winkel is gemaakt.

Shopify met iDeal

Hoe maak je een Shopify webshop succesvol?

Veel webshops starten met goedbedoelde ambities, maar stranden na enige tijd. Dit komt omdat er veel oplossingen worden aangeboden waarbij mensen - met relatief weinig verstand van zaken - op een eenvoudige manier een webshop willen realiseren. Veel oplossingen zijn dus gericht op de doe-het-zelf webshop eigenaar. Toch zijn er veel ondernemers en bedrijven die volledig ontzorgt willen worden, omdat zij - terrecht - zich bezighouden met hun core business. De Werkende Website kan door haar kennis en kunde een goede inschatting maken hoe een goede webshop moet worden ingericht. Wanneer de webshop met Shopify en iDeal is gerealiseerd het slechts het begin van een succesvolle webshop. Het is belangrijk om niet eenmalig te investeren in alleen maar een stukje techniek die in de huidige tijd razendsnel verouderd. Voor een vastgesteld maandbedrag, of abonnement, voeren wij alle werkzaamheden uit die zorgen dat de webshop met Shopify en iDeal blijft werken, mooi blijft en zo veel mogelijk oplevert. Op deze manier blijven wij betrokken en is het belang van een succesvolle webshop voor de eigenaar en de Werkende Website even groot.

SEO en een Shopify webshop met iDeal

Naast de webshop zelf is het belangrijk om de webshop te promoten. Dit kan op diverse manieren. In de eerste plaats is het natuurlijk erg belangrijk om goed gevonden te worden in Google. Dit doen we door continu SEO activiteiten uit te voeren op de Shopify webshop met iDeal. Uiteraard bepalen we vooraf welke producten of diensten het meest effectief zijn om met SEO aan de slag te gaan, zodat jij en wij het snelste resultaat boeken. Daarnaast is SEO, in tegenstelling tot SEA een duurzame manier van optimaliseren. De zoekresultaten worden organisch verbeterd en zakken niet zomaar weg. Omdat de concurrentie niet stil zit is het wel zaak dit permanent goed in de gaten te houden en er mee bezig te blijven.

Webshops met Shopify

Is SEA of Google Adwords nuttig bij een Shopify webshop?

Vooral als het lastig is om op een organische manier - zoals SEO - meer bezoekers naar jouw website te krijgen kan Google Adwords jouw webshop een flinke boost geven. Je betaald aan Google voor een advertentie in de zoekmachine. Zolang je betaald is jouw webshop met Shopify en iDeal in de picture, maar wanneer je hiermee stopt, stopt ook de traffic richting de webshop. Klakkeloos inzetten is met Google Adwords ook een slecht idee. Laat jouw campagne goed analyseren en uitvoeren door de specialisten van de Werkende Website. Zij zijn immers iedere dag bezig om websites en webshops te laten opleveren.

Een Shopify webshop met e-mailmarketing en social media

Wanneer de bezoekers en bestellingen toenemen is het zinvol om bestaande klanten te verleiden tot herhaalorders. Doormiddel van e-mailmarketing kan je jouw klanten op maat bedienen en verleiden tot een herhaal aankoop. Daarnaast zijn de social media kanalen (zoals twitter, facebook, instagram, linkedin) ideal om een community op te bouwen. Binnen deze social community is het eenvoudig om nieuwe producten, aanbiedingen of andere acties onder de aandacht te brengen, maar ook je merk "top of mind" te positioneren.

Aan de slag met een Shopify webshop met iDeal?

De specialisten van de Werkende Website staan te popelen om jouw business online te verkopen met een Shopify webshop met ideal. Neem gerust contact met ons op.

Achtergrond patroon
Google reviews - de Werkende Website

De Werkende Website is een heel fijn bedrijf dat goed inventariseert en luistert naar wat de klant wil en wat de klant voor ogen heeft. Wij STIPT telefoonservice zijn heel blij met het resultaat.

Ella Blom

jouw keuzes. jouw bedrijf.

Wat zijn jouw ambities?

Jouw keuzes maken jouw bedrijf. Natuurlijk kun je niet alles weten. Wij helpen je graag met het waarmaken van jouw ambities online.

Carolien - de Werkende Website