Achtergrond patroon

Wat moet een professionele website laten maken kosten?

Wanneer je je oriënteert op de prijs van het laten maken van een professionele website krijg je allerlei uiteenlopende prijzen en aanbiedingen. Daarnaast zijn er nog eens honderden verschillende bedrijven waarbij je jouw website kan laten bouwen. Denk hierbij aan een internet bureau, een online marketing bureau, een internet marketingbureau, een website designer (of webdesigner) of een website bouwer. Hoe zie je door de bomen het bos en hoe krijg je een reëel beeld van wat een professionele website laten maken kosten? Welke keuzes heb je eigenlijk precies bij het laten maken van een nieuwe website?

Wat kost een website? Klik hier

Wat moet een professionele website laten maken kosten

Wat kost een mooie website laten maken en wat levert een professionele website bouwer op?

Uiteraard is het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van de totale investering voor een nieuwe website, maar toch is dat niet altijd het allerbelangrijkste. Naast een goed overzicht van de kosten zijn ook de opbrengsten van de website belangrijk. Richt een website designer of website bouwer zich op het technisch in elkaar zetten bij het website laten maken, dan is het online marketing bureau of internet marketingbureau er voor om ervoor te zorgen dat jouw website na de investering ook iets gaat opleveren! Wanneer je dit niet meeneemt bij het berekenen van de prijs bij het website laten maken, is iedere euro al snel te duur.

Kosten (web)hosting en domeinnaam

Los van het design van een website of het bouwen van een backend zijn er als kosten waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de kosten voor de (web)hosting en domeinnaam registratie. De prijs van de hosting en domeinnaamregistratie is over het algemeen te overzien. De kosten voor het registreren van een domeinnaam liggen voor een .NL domein tussen de enkele euro’s tot een paar tientjes per jaar. De prijs van hosting voor jouw website ligt iets hoger en is vaak afhankelijk van de technische eisen van jouw website. Ook dit zijn factoren die dus meewegen bij de totale website laten maken kosten overzicht.

Wat kost een Wordpress website laten maken?

Of je nu een website laten maken Rotterdam of een website laten maken Den Haag, de kosten voor het maken van de website wordt voor het groot deel bepaald door het platform wat je kiest en de service die je afneemt. Kies je bijvoorbeeld voor een website bouwer die een Wordpress website voor je bouwt dan is de kans groot dat je een eenmalige investering moet doen en misschien een klein bedrag per maand voor het doorvoeren van updates. Het grote voordeel van Wordpress is dat er een heel veel functionaliteit beschikbaar is. Het nadeel is dat de kwaliteit van Wordpress functionaliteit nog wel eens te wensen overlaat.

Website laten maken Rotterdam

Omdat er duizenden (gratis) mini oplossingen zijn lijkt Wordpress vaak een interessante keuze, maar let op! De zogenaamde Wordpress plugins kunnen ook voor problemen zorgen bij het website laten maken of later, wanneer je de website bouwer allang hebt betaald. Hierdoor kan de prijs van een Wordpress website wel eens een stuk hoger uitvallen dan je in de eerste instantie had bedacht. Daarnaast is het lastig om te werken met ‘schone code’. Het fenomeen schone code is weer belangrijk voor het indexeren van Google. Wanneer je wilt dat jouw website ook iets oplevert is dit uiteraard een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste website bouwer. De prijs van een Wordpress website loopt erg uiteen. Wil je een website laten bouwen in Wordpress? Kijk dan goed naar de referenties van de website bouwer. Juist ook naar de oudere referenties! Deze geven een goed beeld van hoe jouw website er over een aantal jaren uit zal zien en zal werken.

Indicatie kosten Wordpress website laten maken: €500 - €7.500 euro eenmalig excl. BTW

Voordelen Wordpress website laten maken:

 • Relatief lage kosten bij de bouw van de website
 • Veel gratis of goedkope functionaliteit beschikbaar
 • Veel website bouwers die je kunnen helpen

Nadelen Wordpress website laten maken kosten:

 • Updates en beveiliging vragen permanent aandacht
 • Na het uitvoeren van updates kan (een deel) van de website uitvallen
 • Wie is verantwoordelijk voor de werking van de website na oplevering?
 • De code van de website wordt ‘vervuilt’ door de plugins. Hierdoor is ‘schone code’ lastig te realiseren. Dit is erg belangrijk voor het ranken binnen Google!

Wat kost een maatwerk website laten maken?

Het grote voordeel van een maatwerk website is dat er geen grenzen zijn aan de mogelijkheden bij het bouwen van een website. Het nadeel hiervan is dat jouw wensenlijst en budget al snel kunnen botsen en de kosten de pan uit stijgen. De vraag is ook waarom je eigenlijk voor een 100% maatwerk website zou kiezen? Welke functionaliteit binnen jouw website vraagt om 100% maatwerk? Soms is het raadzaam om alleen die functionaliteit maatwerk te ontwikkelen en voor het presentatie gedeelte van jouw website te kiezen voor een meer standaard oplossing.

Website uitzendbureau Jobeteer marine

Indicatie kosten maatwerk website laten maken: €2.500 - €20.000 euro eenmalig excl. BTW

Voordelen Maatwerk website laten maken:

 • Alles is mogelijk qua webdesign
 • Alles is mogelijk qua technische functionaliteit

Nadelen Maatwerk website laten maken prijs:

 • Hoge kosten bij aanvang
 • Alles moet vooraf worden bedacht en uitgewerkt
 • Bij maatwerk ben je vaak gebonden aan een vaste partij
 • Periodieke kosten voor onderhoud en maatwerk updates
 • De website verouderd. Dit is nadelig voor jouw Google ranking.

Zelf een website laten maken? Wat kost een SaaS oplossing?

Je kunt voor een website bouwer kiezen, maar je kunt ook zelf een website in elkaar klikken. Er zijn veel SaaS oplossingen te vinden online. SaaS staat voor Software as a Service. Je betaalt een maandelijks bedrag en vervolgens maak je gebruik van een gebruiksvriendelijk platform waarbinnen je zelfstandig een website kan maken. Enkele voorbeelden van een SaaS oplossing zijn:

VDK-VDW hoveniers branches de Werkende Website

Het ziet er vooraf vaak interessant uit, maar de website laten maken kost de nodige tijd en expertise. Net als bij Wordpress zorgt de gebruiksvriendelijkheid soms ook voor minder ‘schone code’, wat negatief is voor jouw Google ranking. Kortom, wat heeft de prioriteit voor jouw bedrijf?

Indicatie kosten zelf website laten maken: €1 - €250 euro per maand excl. BTW

Voordelen SaaS webplatform laten maken:

 • Snel resultaat
 • Relatief lage investering qua opstartkosten
 • Maandelijks abonnement met diverse pakketten naar keuze

Nadelen SaaS webplatform laten maken:

 • Website wordt geen eigendom
 • Zelf teksten schrijven
 • Zelf content maken
 • Zelf web design maken (a.d.h. van een design template)
 • Zelf zorgen voor vindbaarheid in Google
 • Beperkingen binnen SaaS oplossing qua design en functionaliteit

Wat kost een Werkende Website laten maken?

De Werkende Website heeft als filosofie ‘Standaard waar het kan. Maatwerk waar het moet.’. Het mooie van deze weboplossing is dat je dus tegen een relatief lage investering gebruik kan maken van een hoop functionaliteit. De Werkende Website heeft een eigen blok-design ontwikkeld. Deze functionele blokkendoos wordt door iedere klant gebruikt als basis van haar website. Daarna voert de Werkende Website periodiek automatisch updates door op het platform, zonder dat jij hier als klant iets voor hoeft te doen. Ook de webhosting en beveiliging van de website zit bij het maandbedrag inbegrepen. Anders dan bij een SaaS oplossing zorgt de Werkende Website er ook voor dat jouw website jouw bedrijf van A tot Z zichtbaar en vindbaar maakt.

Website laten maken Rotterdam

Indicatie kosten Werkende Website laten maken: €1.500 eenmalig euro eenmalig + 100 euro per maand excl. BTW

Voordelen de Werkende Website laten maken:

Nadelen de Werkende website laten maken:

 • Website wordt geen eigendom
 • Geen eigen hosting
 • Eventuele beperkingen binnen platform
Achtergrond patroon

jouw keuzes. jouw bedrijf.

Wat zijn jouw ambities?

Jouw keuzes maken jouw bedrijf. Natuurlijk kun je niet alles weten. Wij helpen je graag met het waarmaken van jouw ambities online.

Carolien - de Werkende Website