Achtergrond patroon

Zakelijke website laten maken - Waar moet je op letten?

Als je als bedrijf online aanwezig wilt zijn, is een zakelijke website onmisbaar. Maar waar moet je op letten als je een zakelijke website wilt laten maken? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Zakelijke Website Laten Maken - Waar Moet Je Op Letten?

Waarom is een zakelijke website belangrijk?

Een zakelijke website is belangrijk voor de online aanwezigheid van je bedrijf. Het is vaak het eerste contactmoment met potentiële klanten. Een goede website zorgt voor een professionele uitstraling en kan bijdragen aan het vergroten van je naamsbekendheid en het genereren van meer leads en omzet.

Bepaal het doel van je website

Voordat je begint met het laten maken van een website, is het belangrijk om het doel van je website te bepalen. Wil je bijvoorbeeld informatie over je bedrijf delen of wil je producten of diensten verkopen? Het doel van je website bepaalt namelijk de structuur en inhoud van de website.

Kies een geschikte domeinnaam

Een geschikte domeinnaam is belangrijk voor de herkenbaarheid en vindbaarheid van je website. Kies een domeinnaam die past bij je bedrijfsnaam en makkelijk te onthouden is. Zorg er ook voor dat de domeinnaam nog beschikbaar is.

Kies een geschikt CMS

Een CMS (Content Management Systeem) maakt het mogelijk om zelf de inhoud van je website te beheren. Er zijn verschillende CMS'en beschikbaar, zoals WordPress, Joomla en Drupal. Kies een CMS dat past bij je wensen en kennisniveau. Het CMS achter de Werkende Website is zeer gebruiksvriendelijk. Dat zeggen er meer, dus ervaar het zelf en bekijk de demo.

Website late maken zakelijk - Tips!

Zorg voor een responsive design

Een responsive design zorgt ervoor dat je website op alle apparaten goed te bekijken is, zoals op een desktop, laptop, tablet en smartphone. Een responsive design is tegenwoordig een must-have, omdat steeds meer mensen via hun mobiele apparaten websites bekijken.

Zorg voor goede content

Goede content is essentieel voor een succesvolle website. Zorg voor relevante en up-to-date informatie en maak gebruik van aansprekende teksten en afbeeldingen. Denk ook aan zoekmachine-optimalisatie (SEO) om beter gevonden te worden in zoekmachines.

Maak gebruik van call-to-actions

Call-to-actions (CTA's) zijn knoppen of links die bezoekers aansporen tot actie, zoals het aanvragen van een offerte of het kopen van een product. Zorg voor duidelijke en aantrekkelijke CTA's op je website om conversies te stimuleren.

Maak gebruik van social media integratie

Integratie van social media kanalen op je website zorgt voor meer interactie met bezoekers en vergroot de kans op meer volgers en likes. Plaats bijvoorbeeld social media icoontjes op je website en maak het delen van je content zo makkelijk mogelijk.

Kies een betrouwbare hostingprovider

Een goede hostingprovider is belangrijk voor de snelheid en betrouwbaarheid van je website. Kies een hostingprovider die bij je past en zorg voor regelmatige backups van je website om dataverlies te voorkomen.

Zorg voor beveiliging van je website

Een goede beveiliging van je website is cruciaal om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot gevoelige informatie of je website platleggen. Zorg voor een SSL-certificaat om de gegevens van bezoekers te beschermen en houd je CMS en plugins regelmatig up-to-date.

Test en optimaliseer je website

Test regelmatig de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van je website en optimaliseer waar nodig. Maak gebruik van tools zoals Google Analytics om het bezoekersgedrag te analyseren en te kijken waar nog verbetering mogelijk is.

Kies een betrouwbare webdesigner

Als je zelf geen kennis hebt van webdesign, is het verstandig om een professionele webdesigner in te schakelen. Kies een betrouwbare webdesigner die ervaring heeft met het maken van zakelijke websites en bekijk referenties en portfolio's om een beeld te krijgen van de kwaliteit van het werk.

Houd rekening met wet- en regelgeving

Als je een zakelijke website hebt, moet je rekening houden met verschillende wet- en regelgeving, zoals de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en de cookiewet. Zorg dat je website voldoet aan deze wet- en regelgeving om boetes te voorkomen.

Zorg voor goede communicatie met je webdesigner

Goede communicatie met je webdesigner is belangrijk om tot een succesvolle website te komen. Bespreek duidelijk je wensen en verwachtingen en houd regelmatig contact tijdens het ontwikkelproces.

Maak gebruik van SEO-technieken

Zoekmachine-optimalisatie (SEO) is belangrijk om beter gevonden te worden in zoekmachines. Maak gebruik van SEO-technieken zoals het gebruik van relevante zoekwoorden en meta descriptions.

Zorg voor een goede hostingomgeving

Een goede hostingomgeving is belangrijk voor de snelheid en betrouwbaarheid van je website. Kies een hostingprovider die bij je past en zorg voor regelmatige backups van je website om dataverlies te voorkomen.

Conclusie

Een zakelijke website is onmisbaar voor de online aanwezigheid van je bedrijf. Het is belangrijk om vooraf het doel van je website te bepalen en een geschikte domeinnaam en CMS te kiezen. Zorg voor een responsive design, goede content, call-to-actions en social media integratie, en houd rekening met wet- en regelgeving. Kies een betrouwbare webdesigner en zorg voor goede communicatie tijdens het ontwikkelproces. Maak gebruik van SEO-technieken en zorg voor een goede hostingomgeving en beveiliging van je website.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom is een zakelijke website belangrijk?

Een zakelijke website zorgt voor een professionele uitstraling en kan bijdragen aan het vergroten van je naamsbekendheid en het genereren van meer leads en omzet.

Moet ik een responsive design hebben?

Ja, een responsive design is tegenwoordig een must-have omdat steeds meer mensen via hun mobiele apparaten websites bekijken. Een responsive design zorgt ervoor dat je website op alle apparaten goed te bekijken is.

Wat is een CMS?

Een CMS (Content Management Systeem) maakt het mogelijk om zelf de inhoud van je website te beheren.

Moet ik rekening houden met wet- en regelgeving bij het maken van een zakelijke website?

Ja, als je een zakelijke website hebt, moet je rekening houden met verschillende wet- en regelgeving, zoals de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en de cookiewet.

Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?

Maak gebruik van SEO-technieken zoals het gebruik van relevante zoekwoorden en meta descriptions.

Met deze tips kun je een succesvolle zakelijke website laten maken die bijdraagt aan de online aanwezigheid en groei van je bedrijf.

Achtergrond patroon

jouw keuzes. jouw bedrijf.

Wat zijn jouw ambities?

Jouw keuzes maken jouw bedrijf. Natuurlijk kun je niet alles weten. Wij helpen je graag met het waarmaken van jouw ambities online.

Carolien - de Werkende Website