Achtergrond patroon

Websites design: De basis van online succes

Het ontwerpen - of websites design - is de basis van een succesvolle website van jouw bedrijf of persoonlijke merk. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het belang van websites design en welke rol dit speelt bij online succes!

Websites design van Kwekerij de Zuidplas

Het belang van de eerste indruk

Voor bezoekers zorgt het design van de website voor de eerste indruk. Een mooi en goed doordacht professioneel design, kan de aandacht van bezoekers trekken en een positieve eerste indruk achterlaten. Het is belangrijk om te begrijpen dat mensen vaak binnen een paar seconde beslissen of ze op de website willen blijven, of doorgaan naar een andere website via Google, puur gebaseerd op de uitstraling van de website.

Bekijk voorbeelden van websites design

Het is daarom erg belangrijk om aandacht te besteden aan het design van de website en om ervoor te zorgen dat het uitnodigend en professioneel overkomt.

Websites design en gebruiksvriendelijkheid

Naast dat de websites design er aantrekklijk uit moet zien, is de gebruiksvriendelijkheid van de website vanzelfspreken ook van groot belang. Websites bezoekers moeten gemakkelijk kunnen navigeren en relevante informatie kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn.

Sonarte webdesigns website van de Werkende Website

Een website die goed ontworpen is maakt gebruik van duidelijke menu's, snelle laadtijden en responsive of adaptive design die zich aanpassen aan verschillende schermformaten.  Een prettige gebruikerservaring zorgt ervoor dat potentiele klanten langer blijven langer op de website blijven.

SEO en websites design

Google houdt rekening met het design van je website bij het beoordelen van de zoekresultaten. Een goed ontworpen website met relevante inhoud geeft een betere kans om hoger te scoren in zoekmachines. Uiteraard is de inhoud en content van jouw website minstens zo belangrijk. Laat deze dan ook schrijven door een SEO tekstschrijver of een SEO specialist. Zorg ervoor dat uw website geoptimaliseerd is voor zoekmachines door het gebruik van relevante trefwoorden in de inhoud, meta-tags en afbeeldingsbeschrijvingen of ALT-tag. Hierdoor kan Google de website beter begrijpen en indexeren. Google beloont een goede optimalisatie door jouw resultaat hoger in de zoekmachine te presenteren. Meet bezoekers door een goede websites design zorgt voor meer relevante aanvragen.

Design websites voor mobiele gebruikers

Met het groeiende gebruik van mobiele gebruikers via smartphone en tablets is het essentieel dat de website niet alleen op een normale laptop of desktop er goed uitziet, maar ook dat deze goed werkt op smartphone en tablets. Responsive of adaptive design zorgt voor het design websites en past zich automatisch aan. Hierdoor past de website zich automatisch aan op verschillende schermformaten en apparaten, wat de toegankelijkheid en bruikbaarheid van de website verbetert. Google waardeert websites die mobielvriendelijk zijn en kan deze hoger plaatsen in de zoekresultaten voor mobiele gebruikers.

Websites design Van der Jagt Groep

Conclusie van website designs

Bij websites design gaat het er om dat de website enerzijds mooi is en anderzijds logisch en gebruiksvriendelijk is. Een website met een goed ontwerp kan de eerste indruk verbeteren, de gebruikerservaring optimaliseren en ook de vindbaarheid in zoekmachines vergroten. Door de Google-richtlijnen te volgen - voor zover deze bekend zijn - en te zorgen dat het design van de website geoptimaliseerd is voor smartphones en tablets, vergroot je de kans op een succesvolle online presentatie van jouw bedrijf.

Achtergrond patroon
Google reviews - de Werkende Website

Dankzij Werkende Website hebben we een fris logo, een professionele website en naamsbekendheid voor onze school! Veel dank.

Arjan Harskamp

jouw keuzes. jouw bedrijf.

Wat zijn jouw ambities?

Jouw keuzes maken jouw bedrijf. Natuurlijk kun je niet alles weten. Wij helpen je graag met het waarmaken van jouw ambities online.

Carolien - de Werkende Website