Achtergrond patroon
Icon de Werkende Website
Achtergrond patroon

Hoe maak je de juiste keuze bij het selecteren van een website?

31-01-2024

Bij het kiezen van een website hebben ondernemers vaak een reeks vragen die hen helpen de juiste beslissingen te maken. Misschien vraag jij je ook wel af waar je op moet letten bij het kiezen van een website systeem of webpartner? Hier geven wij antwoord op een aantal vragen waar je rekening mee kunt houden.

Hoe maak je de juiste keuze bij het selecteren van een website?

Wat is het doel van mijn website?

Ondernemers moeten bepalen wat het primaire doel van hun website is: Is het om leads te genereren, producten te verkopen, informatie te verstrekken, of dient het als een digitaal visitekaartje? Dit is fundamenteel voor alle verdere beslissingen​​. Daarnaast is de ambitie van een ondernemer of bedrijf belangrijk. Waar wil je naar toe? Kan de webpartner en het systeem meegroeien met de ambities van jouw bedrijf? Die kunnen bescheiden zijn, maar ook heel groot. Bij de Werkende Website kun je eenvoudig starten en staat een team met specialisten klaar om jouw ambities waar te maken! 

Hoeveel controle heb ik op het webdesign?

Het is belangrijk voor ondernemers om te weten in hoeverre zij betrokken zijn bij het ontwerpproces en of zij tussentijds wijzigingen kunnen aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de website uiteindelijk aansluit bij hun visie​​. Bij de Werkende Website maken we op basis van een gezamelijke brainstormsessie eerst een mockup. De mockup is bedoeld om de structuur van de website duidelijk neer te zetten, zonder grafische afleiding. Na goedkeuring gaan we aan de slag met het webdesign. Het webdesign wordt, net als de mockup, direct in het websysteem gemaakt, zodat je op alle schermgroottes kunt bekijken of het design naar wens is. Uiteraard kun je hierop feedback geven en gaan we net zo lang door tot het webdesign naar wens is (Dit zeggen we niet omdat het altijd 10 keer heen en weer gaat ;). Je hebt dus zelf alle invloed op het ontwerpproces. 

Kan ik mijn website later nog uitbreiden?

De mogelijkheid om de website te laten groeien en aan te passen aan veranderende bedrijfsbehoeften is cruciaal. Ondernemers vragen vaak of ze later nieuwe functies kunnen toevoegen zonder een complete herontwerp nodig te hebben​​. Het platform van de Werkende Website zit slim in elkaar en is ideaal voor mkb bedrijven en ondernemers die willen groeien. Dit kunnen wij voor je doen, maar ook is het systeem erg gebruiksvriendelijk, zodat je ook zelf (of de communicatiemedewerker) eenvoudig aanpassing en uitbreidingen realiseren op de website, zonder dat heel het design of het websysteem op de schop hoeft. En kom je er even niet uit? Onze Servicedesk zit klaar om je tijdens kantooruren te ondersteunen.

Hoe makkelijk kan ik zelf aanpassingen doen aan mijn website?

De mogelijkheid om zelf content bij te werken, zoals tekst en afbeeldingen, zonder externe hulp is een veelgestelde vraag. Dit hangt af van het gebruikte Content Management Systeem (CMS)​​. Het beheersysteem of platform van de Werkende Website is zeer gebruiksvriendelijk en intuitief in gebruik. Om een idee te krijgen kun je de demo bekijken die we voor je hebben klaargezet. Ook hebben we een minicursus beschikbaar waar we je eenvoudig wegwijs maken. En onze Servicedesk staat klaar om je verder te helpen als je vragen hebt of er even niet uitkomt. 

Wat zijn de kosten en wat is inbegrepen?

Duidelijke afspraken over de kosten en een gedetailleerd overzicht van wat er precies wordt geleverd zijn essentieel om verrassingen te voorkomen. Ondernemers willen weten wat de initiële kosten zijn en wat de kosten zijn voor eventuele toekomstige aanpassingen​​. Bij de Werkende Website betaal je een eenmalig bedrag voor de setup van de website inclusief een brainstorm, het webdesign en het maken en verwerken van jouw verhaal. Kleine aanpassingen in de toekomst of antwoord op vragen zit bij de prijs van het platform inbegrepen. Hiervoor betaal je een maandelijks bedrag. Het grootste deel van het maandelijkse bedrag gaat naar de doorontwikkeling van het platform. Zo houden we jouw website en het achterliggende systeem snel, veilig en functioneel up-to-date.

Is mijn website geoptimaliseerd voor mobiele apparaten?

Met de toenemende gebruikers van mobiele apparaten is het belangrijk dat een website responsive is, zodat deze goed werkt en er goed uitziet op verschillende schermgroottes​​. De weboplossing van de Werkende Website werkt met adaptive webdesign. Hiermee kun je per schermgrootte andere instellingen toepassen. Dit is een fantastische manier om optimaal gebruikersgemak mogelijk te maken voor verschillende schermgroottes. 

Bieden jullie ook hosting en domeinnaamregistratie aan?

Sommige ondernemers geven de voorkeur aan een 'all-in-one' oplossing waarbij het webdesignbedrijf ook hosting en domeinnaamregistratie aanbiedt voor gemak en eenvoud​​. Bij de Werkende Website is webhosting standaard ingebrepen in de prijs en verzorgen we ook de domeinnaamregistratie als dat gewenst is.

Hoe zit het met de veiligheid van mijn website?

Vragen over SSL-certificaten en andere beveiligingsmaatregelen zijn gebruikelijk, vooral met de groeiende zorgen over cybersecurity​​. De Werkende Website is standaard beveiligd met SSL-certificaat. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Hoe wordt mijn website vindbaar in zoekmachines? Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een belangrijk aspect voor ondernemers om ervoor te zorgen dat hun website goed vindbaar is voor potentiële klanten​​. De SEO-specialisten van de Werkende Website werken voor een paar honderd mkb-bedrijven doorlopend aan het verbeteren van de vindbaarheid van de websites. Het basispakket 'Groeien met vindbaarheid' is een mooie start voor iedere ondernemer die hoger in Google wil komen met zijn website. Binnen het pakket maken wij Infopagina's, speciaal gericht op zoekvolume, scannen we periodiek de website op fouten met de Webscan, en lossen deze proactief op, en bouwen we aan een sterke linkstructuur met linkbuilding.

Bieden jullie ook onderhoud en support aan?

Onderhoud en technische ondersteuning zijn cruciaal voor de langetermijnprestaties en veiligheid van de website. Ondernemers willen weten of er ondersteuning beschikbaar is na oplevering van de website​​. Kies je een partner of een leverancier? Bij de Werkende Website hebben wij als partner hetzelfde belang als jou als ondernemer. Een positieve lange termijnrelatie met dito resultaten! We ondersteunen jou als klant zo veel mogelijk. We updaten proactief en automatisch ons platform, zorgen ervoor dat workflows zo efficient mogelijk werken en vermoeien je niet met alle technische in's en out's.

Deze vragen helpen ondernemers een beter begrip te krijgen van wat er komt kijken bij het laten maken van een website en zorgen voor een soepeler proces en een eindproduct dat aan hun behoeften voldoet.

Weten wat de Werkende Website voor jou kan betekenen? Vraag een offerte aan of een vrijblijvend gesprek. We komen graag bij je langs en verkennen de kansen van jouw bedrijf online.

jouw keuzes. jouw bedrijf.

Wat zijn jouw ambities?

Jouw keuzes maken jouw bedrijf. Natuurlijk kun je niet alles weten. Wij helpen je graag met het waarmaken van jouw ambities online.

Rhodé - de Werkende Website