Achtergrond patroon

Een goede website: hoe maak je die?

Een goede website is een belangrijk onderdeel van je online aanwezigheid. Het kan de eerste indruk zijn die een potentiële klant van je krijgt en het kan bepalen of ze verder gaan kijken of niet. Maar hoe maak je nou een goede website? In dit artikel geven we je 15 tips om een goede website te maken die zowel aantrekkelijk is voor bezoekers als geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

Een goede website: hoe maak je die?

Bepaal je doelgroep

Voordat je begint met het bouwen van je website, is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Wie wil je bereiken en wat zijn hun behoeften? Zodra je dit weet, kun je je website hierop afstemmen.

Kies een geschikte domeinnaam

Je domeinnaam is de naam van je website en moet gemakkelijk te onthouden en te spellen zijn. Kies ook een domeinnaam die past bij je bedrijf of website. Als je bijvoorbeeld een webshop hebt, is het slim om de naam van je webshop als domeinnaam te gebruiken.

Maak een aantrekkelijk design

Een aantrekkelijk design kan ervoor zorgen dat bezoekers langer op je website blijven en meer geneigd zijn om terug te komen. Kies een design dat past bij je doelgroep en je bedrijf. Maak het design niet te druk en zorg voor een goede leesbaarheid.

Visuele editor - de Werkende Website

Zorg voor goede navigatie

Een goede navigatie is essentieel voor een goede gebruikerservaring. Zorg dat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Maak het menu overzichtelijk en gebruik logische categorieën.

Maak je website mobielvriendelijk

Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone of tablet om websites te bekijken. Zorg er daarom voor dat je website ook goed werkt op deze apparaten. Dit kan door gebruik te maken van responsive design.

Gebruik duidelijke en pakkende teksten

Gebruik duidelijke en pakkende teksten die aansluiten bij je doelgroep. Zorg voor een goede opbouw en maak gebruik van tussenkopjes. Gebruik ook call-to-actions om bezoekers te stimuleren tot actie.

Optimaliseer je website voor zoekmachines

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) zorgt ervoor dat je website beter gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Gebruik relevante zoekwoorden en zorg voor een goede structuur van je website.

Website Verbeteren? De Werkende Website

Maak gebruik van afbeeldingen en video's

Afbeeldingen en video's kunnen je website aantrekkelijker maken. Zorg wel dat de afbeeldingen en video's van goede kwaliteit zijn en passen bij je doelgroep.

Maak gebruik van social media

Social media kan een belangrijk middel zijn om meer bezoekers naar je website te trekken. Maak daarom gebruik van social media kanalen die passen bij je doelgroep en deel regelmatig interessante content.

Zorg voor een goede laadtijd

Een website die te langzaam laadt kan frustrerend zijn voor bezoekers en kan ervoor zorgen dat ze afhaken. Zorg daarom voor een goede laadtijd van je website. Dit kun je onder andere doen door afbeeldingen te optimaliseren en gebruik te maken van caching.

Up-to-date development - de Werkende Website

Maak gebruik van beveiliging

Beveiliging is belangrijk voor elke website. Zorg dat je website veilig is voor bezoekers en dat je zelf ook veilig kunt werken op je website. Gebruik bijvoorbeeld een SSL-certificaat om ervoor te zorgen dat de verbinding tussen de bezoeker en de website beveiligd is.

Maak gebruik van analytics

Analytics kunnen je helpen om inzicht te krijgen in het gedrag van je bezoekers en hoe je website presteert. Maak daarom gebruik van een analytics tool zoals Google Analytics.

Houd je website up-to-date

Zorg dat je website up-to-date blijft. Dit betekent dat je regelmatig updates moet uitvoeren voor bijvoorbeeld je CMS en plugins. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig nieuwe content toe te voegen aan je website.

Test je website

Test je website regelmatig om te zien of alles nog goed werkt en of er geen fouten zijn opgetreden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van een tool zoals Google PageSpeed Insights.

Conclusie

Een goede website maken is een belangrijk onderdeel van je online aanwezigheid. Door gebruik te maken van de bovenstaande tips kun je een website maken die niet alleen aantrekkelijk is voor bezoekers, maar ook geoptimaliseerd is voor zoekmachines en veilig is voor zowel bezoekers als jouzelf. Zorg dat je je website regelmatig up-to-date houdt en test op fouten.

FAQs

Waarom is een goede website belangrijk?

Een goede website kan de eerste indruk zijn die een potentiële klant van je krijgt en het kan bepalen of ze verder gaan kijken of niet.

Hoe maak ik mijn website mobielvriendelijk?

Je kunt je website mobielvriendelijk maken door gebruik te maken van responsive design.

Wat is zoekmachineoptimalisatie (SEO)?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) zorgt ervoor dat je website beter gevonden wordt in zoekmachines zoals Google.

Hoe kan ik mijn website beveiligen?

Je kunt je website beveiligen door bijvoorbeeld een SSL-certificaat te gebruiken en regelmatig updates uit te voeren.

Waarom is het belangrijk om je website up-to-date te houden?

Het is belangrijk om je website up-to-date te houden om ervoor te zorgen dat deze veilig blijft en goed blijft werken. Daarnaast kan nieuwe content toevoegen bijdragen aan een betere vindbaarheid in zoekmachines.

Achtergrond patroon
Google reviews - de Werkende Website

Prettige samenwerking gehad met De Werkende Website. Korte lijnen, professionele aanpak en aardige mensen. Kortom: echt aan te raden!

Willemien van den Berge

jouw keuzes. jouw bedrijf.

Wat zijn jouw ambities?

Jouw keuzes maken jouw bedrijf. Natuurlijk kun je niet alles weten. Wij helpen je graag met het waarmaken van jouw ambities online.

Carolien - de Werkende Website