Achtergrond patroon

Wat is content en waarom is het belangrijk voor succesvol ondernemen?

Vraag jij je wel eens af waarom sommige websites continu nieuwe klanten aantrekken, terwijl anderen lijken te stagneren en nauwelijks nog resultaat opleveren? Het antwoord ligt vaak in de kracht van de gepubliceerde content. Maar wat is content eigenlijk en waarom is het zo cruciaal voor jouw online succes? De Werkende Website legt het haarfijn aan je uit.

Breng jouw verhaal écht op de klant over met goede content

Wat is content nou precies?

Content omvat alle informatie die specifiek is ontworpen om te worden gedeeld met en ervaren door gebruikers. Content verspreid je ook nog eens via verschillende media. Of het nu gaat om tekst, afbeeldingen, video's of interactieve elementen; elke vorm van content heeft als doel waarde te bieden aan degenen die het consumeren.

Content is dus niet alleen een reeks woorden op een pagina. Het is de sleutel tot een geslaagde communicatie met je doelgroep. Het stelt je in staat om een unieke relatie met jouw potentiële of vaste klant op te bouwen. Je wekt met goede content vertrouwen te wekken en bereikt er uiteindelijk je bedrijfsdoelen mee.

Het belang van content voor bedrijven

Waarom zou je als modern bedrijf tijd en middelen investeren in het creëren van content? In de digitale wereld van vandaag is content de motor achter zoekmachineoptimalisatie (SEO) en klantbetrokkenheid. Goede content trekt bezoekers aan, houdt hun aandacht vast en zet ze aan tot actie. Volgens de digitale experts bij de Werkende Website kun je niet meer zonder professionele content. Het is van belang voor elke onderneming die een merkbare online aanwezigheid wil opbouwen en onderhouden.

“Wij merken dat het begrip content nogal eens voor verwarring zorgt. Niet álle content draagt namelijk bij aan de vindbaarheid van jouw producten of diensten op het web. Je doet er dan ook goed aan om je huidige website eens goed te laten evalueren. We durven namelijk te wedden dat er aanzienlijke verbeteringen mogelijk zijn en dat je met het outsourcen van je contentbeheer (nog meer) bedrijfsdoelen haalt!”

hand laat met blokken zien wat content is op website

Verschillende soorten content

Elk type content heeft zijn unieke functie en wordt op verschillende manieren gebruikt om bepaalde doelen te bereiken. Door de juiste mix van contentsoorten te gebruiken, zet je een dynamische en effectieve contentstrategie op.

Wat is content in geschreven vorm? Artikelen, blogs en meer

Geschreven content is een van de meest traditionele vormen van content. Het omvat alles van blogs en artikelen tot nieuwsbrieven en e-books. Deze vorm van content is onlosmakelijk verbonden met SEO, aangezien zoekmachines tekst gebruiken om de relevantie van webpagina's te beoordelen. Het stelt je ook in staat om grondige informatie over te brengen, autoriteit in je vakgebied op te bouwen en een verhaal te vertellen dat je publiek raakt.

Wat behoort tot visuele content? Video's, infographics en afbeeldingen

Visuele content trekt sneller de aandacht dan tekst. Het wordt vaak beter onthouden. Video's, infographics en afbeeldingen helpen complexe informatie goed over te brengen.  Je presenteert iets op een aantrekkelijke manier. Ze zijn ideaal voor instructies, samenvattingen of boeiende verhalen. Je boeit de kijker met beeldmateriaal en niet meer alleen met woorden.

Ontdek ons digitale platform

Hoe goede content kan bijdragen aan jouw zakelijk succes

Goede content is niet alleen een middel om informatie te delen. Het is ook een strategisch instrument voor zakelijk succes.

Verbetering van zichtbaarheid door SEO

SEO-optimalisatie zorgt ervoor dat je content wordt gevonden door zoekmachines en dus door potentiële klanten. Door relevante sleutelwoorden te integreren, de structuur van je content te optimaliseren en regelmatig waardevolle content te publiceren, verbeter je de vindbaarheid en zichtbaarheid van je website.

Engagement en interactie met je doelgroep

Wat is content die leads oplevert en tot conversies leidt? Dan hebben we het over content die perfect aansluit bij de behoeften en interesses van je doelgroep. Dat is de enige manier om de betrokkenheid te verhogen. Je krijgt hierdoor interactie en feedback, waardoor klanten zich meer verbonden voelen met jou, je producten of je merk. Dit leidt op zijn beurt weer tot hogere conversieratio's en een loyaler klantenbestand.

man achter computer bezig met content

Contentbeheer en optimalisatie

Efficiënt beheer en voortdurende optimalisatie van content waarborgen de effectiviteit ervan. Het begint allemaal met de vraag “Wat is content?”, maar daar blijft het dus lang niet bij. Er volgt daarna een maatwerk plan om jouw content continu onder de aandacht te houden bij jouw websitebezoekers.

Tips voor effectief contentbeheer

Goed contentbeheer begint met een duidelijke strategie en planning. Het gebruik van een contentkalender en tools voor contentbeheer helpen om consistent en tijdig nieuwe content te publiceren. Het is ook belangrijk om regelmatig bestaande content te herzien en te vernieuwen. Dit maakt onderdeel uit van de kernactiviteiten van de Werkende Website.

Hoe content optimaliseren voor zoekmachines en gebruikers

Optimalisatie gaat echter niet alleen maar over content voor zoekmachines creëren. Het moet ook de gebruikerservaring verbeteren. Dit betekent dat de content relevant, boeiend en gemakkelijk te navigeren moet zijn. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat content ook op diverse mobiele apparaten goed functioneert. Een website die traag laadt is bijvoorbeeld dodelijk voor het vasthouden van de aandacht van je doelgroep!

Kortom

Wat is content zonder een op maat gemaakte contentstrategie en consequent contentbeheer? Juist, de kans is groot dat je de plank helemaal misslaat als je lukraak content plaatst zonder na te denken wat we eerder in dit artikel besproken hebben. En dan gaan we er gemakshalve van uit dat je niet alleen de kennis, maar ook de tijd, drive en de energie hebt om je hierin te verdiepen.

Geen tijd, geen energie of geen zin om je vaardig te maken in de wereld van professionele contentmarketing? De Werkende Website helpt al meer dan 20 jaar ondernemers bij het maken van hun website en het ontwikkelen van doelgerichte content.

Klik hier voor hulp bij het plannen en ontwikkelen van al jouw content

Achtergrond patroon
Jelle - de Werkende Website

"Wij helpen je bij het vertellen van jouw verhaal op het web en selecteren hiervoor de beste tekstschrijver tegen een scherp tarief."

Google reviews - de Werkende Website

Dankzij Werkende Website hebben we een fris logo, een professionele website en naamsbekendheid voor onze school! Veel dank.

Arjan Harskamp

jouw keuzes. jouw bedrijf.

Wat zijn jouw ambities?

Jouw keuzes maken jouw bedrijf. Natuurlijk kun je niet alles weten. Wij helpen je graag met het waarmaken van jouw ambities online.

Carolien - de Werkende Website