Help! Google zet nieuwe page rank factor in, wat nu?

Daalt jouw Google positie vanaf 21 april 2015? 

Weet u nog iemand die géén smartphone heeft? De mensen zonder smartphone zijn op 1 hand te tellen.

Meer mobiele zoekopdrachten
Mobiele telefoons (smartphones) worden steeds beter en sneller. Eigenlijk zijn het gewoon kleine computertjes. En wil je even snel een bedrijf opzoeken, wil je je Google+ pagina of je Facebookpagina checken? Je pakt je mobiele telefoon en zoekt. Dit zoeken via een mobiel neemt steeds meer toe. Meer dan 50% van de zoekopdrachten vinden nu al plaats via een smartphone, aldus de Internet Marketing Universiteit.

Google pagerank en mobiele bruikbaarheid

En dit is exact waar Google op inspeelt. Google is continue bezig om ervoor te zorgen dat iedere gebruiker vindt wat hij of zij zoekt. Op 21 april zal Google de mobiele bruikbaarheid van websites dan ook mee gaan nemen als ranking factor. Deze update heeft dus invloed op de Google pagerank van je website. Hier volgen de belangrijkste zaken waar Google op let bij het mobiel ranken van jouw website:

  • Goede leesbaarheid van de tekst: De tekst is niet te klein en is goed leesbaar op het scherm van een mobiele telefoon. Je hoeft niet in te zoomen.
  • Voldoende ruimte rondom links: Dit is nodig zodat mensen hier makkelijk op kunnen klikken.
  • De tekst is in zijn geheel leesbaar op een mobiel scherm en een tablet: De gebruiker hoeft niet van links naar rechts te schuiven om de regels van de tekst te kunnen lezen.
  • Juiste software: Er wordt gebruik gemaakt van de juiste software, deze is ook beschikbaar voor mobiele apparaten.

PS: Heb jij een webapp? Lees dan dit artikel op onze BLOG "Webapp en mobiele vriendelijkheid (mobile friendly)"

Rankchecker

Wil je weten of jouw website geschikt is voor mobiel gebruik? Doe de test op de rankchecker! Heb je een webapp? Lees in deze blog hoe het zit.

Pagerank Google
Google gaat websites die mobiel vriendelijk zijn voorrang geven in de Google pagerank. Wil je dat jouw website goed scoort op mobiele bruikbaarheid? Daarvoor heeft de Werkende Website de ONE ontwikkeld. Dit is een alles-in-een website, speciaal ontwikkeld voor onze klanten uit het MKB. Continue zijn we bezig om de ONE te updaten. Ook voor deze verandering, namelijk de mobiele bruikbaarheid als rankingfactor, is de ONE bij uitstek geschikt.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen qua mobiele bruikbaarheid van de website? Neem contact met ons op. Samen kijken we naar wat mogelijk is!

 

ZET DE STAP VANDAAG

 Een website die iets oplevert
 Automatisch beter door updates
 Ontwikkeling door marketeers

Scroll naar boven