Home ›› Updates ›› 2020.2.0

Fixed actiekolom, scherpere afbeeldingen en betere beveiliging

UPDATE 2020.2.0

We doen steeds ons uiterste best om onze blokken zo te ontwerpen dat ze een goede weergave garanderen op kleine en grote beeldschermen. Dat is soms een hele puzzel. Niet alleen de weergave, maar ook de werking is anders.

Zo heeft een smartphone of tablet een touchscreen en een 'normaal' beeldscherm niet. Daarnaast wil je op een groot beeldscherm niet te weinig content presenteren, maar op mobiel wil je ook geen onnodig lange pagina's. Het is dus een uitdaging om per device de (on)mogelijkheden te analyseren en de functionaliteiten hier op af te stemmen.

Website-verhuizer-Johan-de-Wit

Met onze webcreators kijken steeds weer opnieuw wat de eisen en wensen zijn. Hoe moeten we de blokken vormgeven en welke opties moeten ze bevatten? Ook kijken we samen of de huidige blokken nog aangepast moeten worden. In deze update hebben we ook weer een aantal optimalisaties doorgevoerd, waardoor jouw website nog beter gaat presteren.

Fixed actiekolom   NIEUW 

Onze blokken ONE 3/1 en ONE Actie - Formulier worden veel gebruikt binnen onze websites. In veel gevallen wordt de linkerkant (kolom 1) van deze blokken gebruikt voor de informatie en de rechterkant (kolom 2) als actiekolom. Deze actiekolom kan bijvoorbeeld een call-to-action bevatten of een lijst met linkjes naar andere onderdelen van de website.

Wil je een call-to-action of formulier in beeld houden?

Eigenlijk is het wenselijk dat in zo'n geval de call-to-action of de linklijst permanent in beeld is. En dat hebben wij mogelijk gemaakt. Wanneer je in de ontwerpweergave van het blok de optie 'Inhoud vastzetten' aanvinkt, blijft de content van kolom 2 'hangen' wanneer de bezoeker naar beneden scrollt en de informatie in kolom 1 bekijkt.

Zie je een pagina op jouw website waar je deze functionaliteit zou willen gebruiken? Dit kan ook met terugwerkende kracht. Vanzelfsprekend werkt deze functionaliteit alleen bij de desktop weergave. De mobiele weergave en werking blijft ongewijzigd. De inhoud van kolom 2 valt automatisch onder kolom 1.

overons-team-gerwin-de-vos-dww.png

GERWIN
Webcreator

"Dit blok is een voorbeeld van een ONE 3/1 met Fixed actiekolom."

Meer update ☰

Nog meer verbeteringen...

Afbeeldingen beter en sneller op mobiel

De kwaliteit en de verwerking van afbeeldingen is (voornamelijk op mobiele apparaten) verbeterd. Hiermee zijn afbeeldingen niet alleen scherper, maar worden ze ook sneller geladen. Dit heeft een positieve invloed op de snelheid van de website en de SEO resultaten van jouw (mobiele) website.

Afbeelding-scherper-sneller.png


Alle websites weer een stukje veiliger

TLS is samen met SSL een belangrijk protocol dat gebruikt wordt voor versleuteling tussen twee punten. Bijvoorbeeld tussen een browser en de webserver. In de loop der jaren zijn er nieuwe versies verschenen om zwakke plekken aan te pakken en steeds de meest veilige oplossing te bieden.

Het staken van ondersteuning van oudere versies is belangrijk.

Hoewel het goed is om ondersteuning te bieden voor nieuwere versies, is het bijna net zo belangrijk om de ondersteuning voor oudere versies te staken. Als deze oudere versies ondersteund zouden blijven, lopen wij het risico op een aanval. Waarom? Eventuele zwakheden worden dan algemeen bekend. Dit is dan ook de reden waarom wij de ondersteuning stopzetten. Als klant merk je hier verder weinig van, maar je website is wel weer een stukje veiliger.

nl-extensie-website.jpg

Browser extensie

Onze partner Procurios (ontwikkelaar van het SocialCMS) heeft een browser extensie beschikbaar gesteld waarmee je gemakkelijker je website kunt aanpassen.

Bekijk browser extensie

Verbetering zoekmachine op website

Vanaf nu past onze zoekmachine stemming toe en worden nóg meer diakritische tekens genegeerd.

Zoeken.png

Wat is stemming?
Stemming is simpel gezegd: werkwoordsvormen terugbrengen tot de stam. Zo kunnen bijvoorbeeld fietst, fietsen, fietste, fietsten en gefietst allemaal worden teruggebracht tot de stam "fiets". Dit zorgt ervoor dat wanneer je naar 'fiets' zoekt, 'gefietst' ook gevonden wordt. Hoewel het voor veel zoekwoorden een verbetering is, werken de algoritmen niet met sterke werkwoorden. Een voorbeeld: ‘liep’ wordt niet gevonden met het zoekwoord ‘loop’.

De talen waarvoor wij stemming toepassen zijn: Arabisch, Armeens, Baskisch, Catalaans, Deens, Nederlands, Engels, Fins, Frans, Duits, Hongaars, Indonesisch, Iers, Italiaans, Litouws, Nepali, Noors, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans, Zweeds, Tamil en Turks.

Zoekmachine.jpg

Wanneer je zoekt op ‘enquete’ wil je ook zoekresultaten vinden met het woord ‘enquête’ en vice versa. 

Diakritische tekens
Om dit mogelijk te maken vervangen we  - voor het indexeren en zoeken - al deze diakritische tekens door hun 'normale' tegenhanger. Dat deden we al voor een deel, maar we hebben nu de set van tekens uitgebreid. In principe vervangen we hiermee dus alle bijzondere tekens door een gestandaardiseerde variant.

Jouw bedrijf beter vindbaar maken?

★ ★ ★ ★ ★

servicedesk-perbranche-website-dww-bewerkt

Ons team van designers, marketeers en contentmakers staan voor je klaar!

Samenwerken met de WebAssistent ››
Scroll naar boven