Home ›› Updates ›› 2018.2.0

Afbeeldingen in SVG en formulier met iDeal

UPDATE 2018.2.0

Een website moet werken, mooi zijn en iets opleveren. Iedere dag. Om dit te kunnen regelen wordt ons platform en het blok-design continu verbeterd.

Betere afbeeldingen met SVG  NIEUW 

Binnen het CMS kan, naast de reeds bestaande afbeeldingstypen als .JPG .GIF en .PNG, nu ook .SVG worden gebruikt. Het gebruik van SVG bestanden heeft grote voordelen voor de kwaliteit van de afbeeldingen en de laadtijd van de website.

Altijd haartje scherp

Afbeeldingen bestaan gewoonlijk uit pixels (punten). Een perfecte afbeelding is een afbeelding die kwalitatief goed wordt getoond, maar niet onnodig groot en zwaar is qua bestandsgrootte, zodat de website traag wordt. SVG afbeeldingen zijn oneindig schaalbaar en gebaseerd op vectoren. De kwaliteit is - en blijft - hierdoor altijd perfect, ongeacht het formaat van de afbeelding of de resolutie van het beeldscherm.

.PNG.SVG

Hoe werkt SVG?

SVG is een codetaal die gebruikt wordt om een vectorafbeelding te beschrijven. Dit betekent dat zo’n bestand alleen maar uit tekst bestaat. Deze tekst beschrijft als het ware de vorm die weergegeven moet worden en in welke kleuren. Er komt geen pixel bij kijken en is dus niet geschikt voor foto's, maar voor iconen en illustraties. Door deze schaalbare opbouw zijn en blijven de bestanden erg klein. Hierdoor worden SVG afbeeldingen snel geladen op de website, ongeacht de grootte van de weergave.

Wat heb ik aan SVG?

Bij de Werkende Website proberen wij SVG bestanden optimaal toe te passen. Zelf SVG bestanden maken? Dat kan bijvoorbeeld in Adobe Illustrator. Voor het opslaan kun je het beste het bestand "exporteren voor schermen" Hiermee wordt alle benodigde informatie voor een goede weergave op de juiste wijze aan het bestand toegevoegd. Heb je hulp nodig? Stuur dan een bericht naar onze Servicedesk.


Formulier met iDeal donatie/betaling  NIEUW 

Wil jij bezoekers een donatie of betaling laten uitvoeren met iDeal? Dat kan vanaf nu ook met een uitgebreid formulier binnen ons CMS. Wij kunnen deze uitbreiding op aanvraag ter beschikking stellen. Er wordt dan in het formulier een extra tabje "Betaling" getoond. Door de toevoeging van deze functionaliteit is het niet meer nodig om een volledige webshop (of andere externe oplossing) te moeten inrichten voor een eenvoudige financiele transactie. Vanzelfsprekend helpen wij je graag met het invullen van de benodigde gegevens.

Payment Providers

Allereerst moet er een Payment Provider worden gekozen die de betalingen daadwerkelijk en veilig uitvoert. De volgende Payment Providers worden momenteel door ons ondersteund.
Wanneer je een Rabobank rekening hebt is Omnikassa een logische keuze. Ook Sisow wordt regelmatig gekozen. Mollie wordt momenteel (nog) niet ondersteund.

Hoe werkt het voor de bezoeker?

Als de functie op een correcte wijze is geconfigureerd kan het formulier op de website worden weergegeven op een pagina naar keuze. Het werkt dan verder vrij logisch. Na het invullen van het formulier wordt de bezoeker automatisch naar de pagina van de Payment Provider gestuurd om af te rekenen. Vanuit het formulier worden automatisch de juiste gegevens meegestuurd aan het betalingsverzoek, inclusief het wenselijke bedrag. Aan de slag met betalen met een formulier? Stuur dan een bericht naar onze Servicedesk.


Uitbreiding bestaande blokken   UPDATE 

ONE 2 koloms

  • De grootte van de titels (H3) is gelijkgetrokken met de andere kolomblokken.
  • De optie "inspringen" is toegevoegd. Door deze optie bij de ontwerpinstellingen uit te vinken, wordt het blok in de breedte uitgelijnd met de volle breedte van de website. Vink je "inspringen" aan dan springt dit blok links en rechts in.

ONE Actie - formulier

  • Het formulier kan nu ook in de linkerkolom (kolom 1) worden getoond.
  • Met de extra optie "Formulier achtergrondafbeelding" kan een willekeurige afbeelding achter het formulier worden geplaatst.


In de ontwerpinstellingen van het blok ONE Actie-formulier zijn de nieuwe opties terug te vinden.

Voorbeelden van "Formulier achtergrondafbeeldingen"


Automatisch wissen formulier resultaten UPDATE 

Naar aanleiding van de wetgeving rondom AVG en Privacy (zie vorige update) hebben wij het nu mogelijk gemaakt om de resultaten uit de formulieren automatisch na een bepaalde periode (naar keuze) te verwijderen uit het CMS. Wil je hier gebruik van maken? Laat het ons weten!

Heb je vragen of opmerkingen over deze update? Bel de Servicedesk op 010 - 85 00 670.

Stuur ons een bericht ››

ARJAN ROOSENBURG
Creative Piloot

"SVG afbeeldingen zijn schaalbaar en gebaseerd op vectoren. De kwaliteit blijft hierdoor altijd perfect!"

Online marketing

Wij helpen je graag om nog meer uit jouw website te halen. Spredle your business!

PRIJS & PAKKET

Contact

Heb je vragen of behoefte om te brainstormen?

Scroll naar boven