Home ›› Updates ›› 2018.1.0

Update 2018.1.0

MOBILE FIRST - mobiele website volledig vernieuwd!

Onze webcreators, designers en online marketeers hebben samen de mobiele weergave van de Werkende Website ONE volledig opnieuw ontworpen. Een flinke klus, maar het resultaat mag er zijn! Deze update is volledig automatisch doorgevoerd.

Google is voor de indexering van zijn zoekmachine - na een jaar testen en experimenteren - overgestapt op mobile first. Dat wil zeggen dat altijd eerst de mobiele webpagina’s worden geïndexeerd. Deze trend is al jaren gaande en komt dan ook niet uit de lucht vallen. In het verleden hebben wij al een aantal optimalisaties doorgevoerd, maar in deze update pakken we een aantal zaken flink aan om de effectiviteit en het gebruikersgemak van de (mobiele) website te optimaliseren. Onderstaand een samenvatting van deze update.

Compacte Header  NIEUW 

De weergave van de header - op mobiel, tot een schermbreedte van 768px - is volledig aangepast. Het logo is gecentreerd en de hamburger staat links van het logo. De contact iconen en eventuele taalkeuze vervallen op deze plek en het zoekicoon staat rechts van het logo. De hoogte van de header is maximaal 66px, waardoor deze nieuwe weergave veel compacter is dan de huidige weergave. Ook is het mogelijk om de header permanent in beeld te houden door de functie "fixed" te selecteren in de ontwerpinstellingen.

Huidige weergave versus nieuwe weergave.

Tijdens de migratie naar de nieuwe versie is het huidige logo als basis meegenomen in de nieuwe weergave. Is de weergave niet naar wens? Stuur dan een bericht naar onze Servicedesk.


Geavanceerde Navigatie  NIEUW 

De navigatie is volledig opnieuw ontworpen en een stuk geavanceerder dan de huidige weergave. Het menu is compacter en overzichtelijker weergegeven. De subitems worden standaard ingeklapt en de hoofditems krijgen, zowel op de mobiele weergave als op desktop, de mogelijkheid tot uitklappen van maximaal drie niveaus. De kleuren van de navigatie worden standaard uit de huidige ontwerpinstellingen van de website overgenomen.

LET OP!Check op mobiel en desktop of de weergave van het menu naar wens is. Door de toevoeging van het derde niveau kunnen ongewenst pagina's zichtbaar worden die voorheen onzichtbaar waren in het menu. In het CMS kan per pagina aangegeven worden of deze wel of niet zichtbaar moet zijn in de navigatie.

Verbeteringen op een rij:

 • De subitems zijn standaard ingeklapt;
 • Je kunt nu 3 niveaus tonen in plaats van 2;
 • Taalkeuze is geïntegreerd;
 • Verwijzing naar social media kanalen is geïntegreerd;
 • Design zoekfunctie is verbeterd;
 • Weergave op tablets/iPads is verbeterd;
 • Je kunt een custom icoon toevoegen aan de CTA (call-to-action).


Alert-icoon  NIEUW 

Veel mensen brengen een groot deel van hun tijd door op social media en in apps om met andere te communiceren. Het Alert-icoon vraagt op een intuitieve manier de aandacht en "dwingt" bezoekers om te klikken. Heb je een vacature? Een nieuwsbericht dat iedereen moet lezen? Een tijdelijke aanbieding? Je kunt dit icoon voor van alles gebruiken! Na het klikken op het alert-icoon ga je meteen naar een pagina naar keuze.


Contact-button  NIEUW 

Deze nieuwe floating button is permanent in beeld en kan op ieder gewenst moment worden uitgeklapt om contact op te nemen, een e-mail te sturen of een route te plannen. De instellingen van deze opties worden overgezet vanuit het huidige header-menu, waarin deze functies voorheen ook al beschikbaar waren. Door de toevoeging van de contact-button kan het header-menu veel minimalistischer worden weergegeven en is er meer ruimte voor de inhoud van de website.


UPGRADES:

ONE Foto/slideshow 100%

De weergave van dit blok was op mobiel niet prettig. De afbeeldingen waren vaak veel te hoog en werden ongewenst afgeknipt. Door een betere verhouding te definiëren is de weergave van dit blok nu veel beter op mobiel.


Nieuwspagina / BLOG

Vanuit nieuwsbrieven, social media kanalen en Google landen bezoekers regelmatig direct op een specifieke nieuwspagina. Het was voorheen niet mogelijk om deze nieuwspagina te verreiken met extra ONE-blokken, zoals bijvoorbeeld een header of een footer. Vanaf nu is dit wel mogelijk.

Fixed Footer

Er is een mogelijkheid toegevoegd om de Footer altijd onderaan het venster te tonen ook al is de pagina niet schermvullend.

OPTIMALISATIE:

Pagina snelheid

We zijn doorlopend bezig met het optimaliseren van de pagina snelheid. Voor Google weegt dit steeds zwaarder als rankingfactor. In deze update nemen wij de volgende optimalisaties mee:

 • Comprimeren JavaScript en CSS 
 • JavaScript & CSS codes die de weergave blokkeren
 • Afbeeldingen (ook voor desktopweergave)
 • Reactietijd van de server

Heb je vragen of opmerkingen over deze update? Bel de Servicedesk op 010 - 85 00 670.

Stuur ons een bericht ››

ARJAN ROOSENBURG
Creatieve Piloot

"Responsive webdesign wordt steeds uitdagender. We streven naar een mooie beleving op de grootste monitor en een zeer gebruiksvriendelijke weergave op het kleinste scherm."

Haal meer uit jouw website!

Wij helpen je graag om nog meer uit jouw website te halen. Spredle your business!

Contact

Heb je vragen of behoefte om te brainstormen?

Scroll naar boven