Home ›› Teksten Schrijven Of Vertalen Voor Website

Webteksten schrijven of vertalen

Iedereen wil een mooie en professionele website. Maar welk verhaal wil jij eigenlijk vertellen? Wat maakt jouw business uniek en hoe presenteer je dit goed online? De Werkende Website heeft een stabiel platform en een gebruiksvriendelijke CMS. Wij realiseren de website vanuit jouw klant met een duidelijke doelstelling! Waar is jouw potentiële klant naar op zoek en hoe verleid je hem in woord en beeld? Onze tekstschrijvers nemen deze vragen als uitgangspunt. Effectieve SEO vriendelijke teksten zijn daarnaast goed voor jouw posities in Google.

De meerwaarde van goede webteksten schrijven

Jouw unieke verhaal krachtig onder woorden brengen is enorm lastig. De meeste bedrijven willen online veel te veel vertellen, waardoor de samenhang, de structuur en het doel ontbreekt. In een persoonlijk gesprek maken we automatisch allerlei keuzes, waardoor jouw verhaal heel natuurlijk overkomt. Online is dit, door het ontbreken van deze interactie, veel lastiger om bezoekers te blijven boeien. Potentiële klanten komen via allerlei wegen (ergens!) op jouw website terecht. Denk hierbij aan zoekers in Google, volgers via Social Media kanalen of ontvangers van een nieuwsbrief. Online moeten we keiharde keuzes maken. Een effectieve webpagina heeft een duidelijk doel en beperkt zich tot één interessant onderwerp. De webtekst op deze pagina moet de klant vanuit de zoekmachine laten landen, hem interesseren en laten converteren. Webteksten zijn dus erg bepalend voor het resultaat van jouw website.

Goede webteksten laten schrijven

Er zijn veel meningen over het schrijven van goede webteksten. Blijkbaar is er geen universele manier van schrijven of zoiets als "de beste opbouw". Wel zijn er veel nuttige tips te vinden die jou kunnen helpen om de teksten van jouw website beter te maken. We zetten een aantal tips voor je op een rij.

 • Gebruik de AIDA-formule
  De AIDA-formule helpt je om een gestructureerde tekst op te bouwen in 4 stappen:
  1. Aandacht grijpen (schrijf een pakkende titel)
  2. Interesse wekken (Spreek in de eerste alinea de lezer aan)
  3. Desire (Wek de behoefte op)
  4. Action (Roep de lezer op om actie te ondernemen)
 • Opmaak van webteksten
  De opmaak en leesbaarheid is erg belangrijk om de lezer te binden. Zorg voor korte en krachtige zinnen, tussenkopjes, opsommingstekens, dikdrukken en onderstrepen om de boodschap gestructureerd over te brengen.
 • Schrap de ruis
  Schrijf niet om het schrijven. Heb het lef om alle ruis te schrappen.

Maar een beeld zegt toch meer dan 1000 woorden?

Voor de bezoeker misschien wel, maar voor de zoekmachine zeker niet! Een goede combinatie is dus wenselijk. Zorg dat bezoekers makkelijk kunnen "ontsnappen" vanuit een groter artikel richting pagina's met specifiekere informatie.

Webteksten vertalen in engels, duits, of een andere taal

Heb je een serieuze doelgroep in het buitenland? Behandel deze dan net zo goed als de klanten in je moerstaal. Neem geen risico door Google Translate het werk te laten doen. Onze vertalers zorgen voor prachtige webteksten voor jouw website of webshop in onder andere engels, duits, frans, pools, russisch, deens, tsjechisch, portugees, spaans, italiaans of roemeens.

Bel ons op (010) 85 00 670

Arjan Roosenburg

CAROLIEN DE LORM
Studio Manager

"Wij helpen je bij het vertellen van jouw verhaal op het web en selecteren hiervoor de beste tekstschrijver tegen een scherp tarief."


Neem contact op ››

Lees ook...

Scroll naar boven