Achtergrond patroon
Icon de Werkende Website
Achtergrond patroon

'Voordat we naar Rotterdam verhuisden, hebben we op Google gezocht.'

08-03-2024

Het internet is uiteraard niet meer weg te denken uit onze levens. Online zichtbaarheid is dan ook erg belangrijk. Samen met een aantal vrijwilligers van ICF-Noord hebben wij hun nieuwe website gerealiseerd en goed vindbaar gemaakt!

Header meet the team icf rotterdam noord 1

Over ICF

ICF Rotterdam-Noord is een interculturele kerk in het hart van Rotterdam. Elke zondag komt de gemeente samen om te zingen, te bidden, uit de Bijbel te lezen en een goede tijd met elkaar te hebben. Haar deuren staan open voor iedereen; wie je ook bent, waar je ook vandaan komt en wat je ook gelooft. De Werkende Website vind het belangrijk om ook een kwalitatieve webpartner te zijn voor organisaties met impact en maatschappelijke betrokkenheid.

Samen met Harriet uit York (Engeland) is er veel tijd en energie gestoken in de nieuwe website. Lees hieronder meer over haar ervaringen.

Eerst even om te checken: klopt het dat jij en je man Matt ICF Noord echt op jullie radar kregen als kerk via onze oude website?

"Klopt! Voordat we naar Rotterdam verhuisden, hebben we op Google gezocht naar 'Engelstalige kerken in Rotterdam', en daar verscheen ICF-Noord in de zoekresultaten. We bekeken de website en zagen dat het een echte gemeenschapsgeest had. Daarnaast, om eerlijk te zijn, zagen we ook dat er na de dienst een gezamenlijke lunch was, dus moesten we het proberen!" 

Waarom hadden we eigenlijk een nieuwe website nodig?

“Helaas verloor onze oude website veel van zijn functionaliteit en kon deze niet meer worden bijgewerkt vanwege de technologie die we gebruikten. Dit betekende dat bezoekers verouderde informatie zagen en het frustrerend werd om te gebruiken – wat uiteindelijk leidt tot mensen die de website verlaten en daardoor informatie missen! Het had ook behoefte aan een vernieuwd ontwerp en bood geen ruimte voor de vele verschillende nieuwe secties die we nodig hadden, aangezien de kerk zo sterk groeide.”

Nieuwe website ICF Rotterdam Noord

Kun je wat meer vertellen over je taak en het proces van onze nieuwe ICF-website?

"In mijn rol werkte ik samen met een lokale webontwikkelaar en een klein team van andere ICF-leden. Het doel was het ontwerpen en verder ontwikkelen van een nieuwe website. Dit proces duurde maanden, want we bouwden de website vanaf de grond opnieuw op. Denk aan ideeënsessies over onze grafische voorkeuren tot het maken van woordkeuzes.

"Uiteindelijk werden wij in contact gebracht met de Werkende Website die ons hielpen te concretiseren naar een daadwerkelijke website."

Vervolgens coördineerde ik alle geschreven inhoud voor de website. Veel mensen uit de kerk leverden een bijdrage – geweldig om te lezen en hun passie te zien. Ook zelf heb ik nog het één en ander geschreven. We verzamelden een groep feedbackgevers die keek naar de inhoud. Heel belangrijk in een multiculturele setting natuurlijk, want we willen dat onze inhoud voor iedereen toegankelijk is. We verzamelden allemaal foto’s voor de website en kregen daarbij hulp van een professionele fotograaf. Veel van onze leden zetten zich in door de landingspagina in hun moedertaal te vertalen. Tot slot deden we een laatste algemene check voordat de website live ging!"

Sunday4 icf rotterdam noord

Wat een groot project is dat geweest zeg. Wat vind je zelf het leukst aan onze nieuwe website?

“Natuurlijk ben ik dol op het nieuwe ontwerp (en dat de website daadwerkelijk werkt zodat we deze kunnen bijwerken!), vooral de grote mooie afbeeldingen en dat de inhoud en indeling er goed uitziet. Het belangrijkste is dat het ons karakter als kerk weerspiegelt. De website toont onze diversiteit, het laat zien dat iedereen welkom is, dat we een familie zijn en dat het Evangelie centraal staat in alles wat we doen.”

Tot slot: wil je nog iets delen wat we nog niet besproken hebben?

"Ja, bekijk alsjeblieft onze nieuwe website: www.icfrotterdamnoord.nl. Grote dank aan iedereen die ons heeft gesteund en ons in staat heeft gesteld om te investeren in een nieuwe website!”

jouw keuzes. jouw bedrijf.

Wat zijn jouw ambities?

Jouw keuzes maken jouw bedrijf. Natuurlijk kun je niet alles weten. Wij helpen je graag met het waarmaken van jouw ambities online.

Rhodé - de Werkende Website