« Terug

5 redenen om een webshop te starten

webshop-starten29 apr

Laatst stond ik aan de kassa bij de Hema in Schiedam. De kassamedewerkster beklaagde zich erover dat er zoveel leegstand is in het winkelcentrum en in de winkelstraten eromheen. Vroeger waren er veel meer winkels en dus ook meer bezoekers. “Maar ja, ik snap het ook wel zei ze. “Als mijn cartridge op is dan bestel ik ook online een nieuwe”. Tja, en toen realiseerde ik mijzelf dat ik ook best veel online bestel.

Feiten en cijfers
Dat steeds meer mensen online hun aankopen doen, dat wist je al. Hier zijn diverse onderzoeken naar gedaan. In 2015 kocht 77 procent van de personen van 12 jaar of ouder weleens online. Dat komt neer op 11,1 miljoen mensen, aldus het CBS.

Wat doet de concurrent?
Bedrijven gebruiken hun website steeds vaker als verkoopkanaal. Dit geldt vooral voor retailers. En dat zorgt voor groei in omzet bij de detailhandel! Webwinkels zijn dé drijvende kracht achter deze groei.

Waarom een webshop starten?
Oke, je hebt net gelezen hoeveel mensen online kopen, wat andere bedrijven met hun website doen en hoeveel bedrijven de mogelijkheid bieden om online bestellingen te boeken. Wellicht heb je al eens overwogen om een webshop te starten of wellicht overweeg je het nu omdat je verrast bent door de bovenstaande feiten. Wij geven je in ieder geval 5 redenen waarom wij denken dat een webshop nuttig is voor jouw business:

  1. Mensen gaan online meer kopen: Dit houdt in dat een deel van de consumentenbestedingen verschuiven van offline naar online. Wanneer je dezelfde omzet wilt blijven draaien is het dus van belang dat je ook in de behoefte van de online shoppers voorziet.

  2. Een extra verkoopkanaal om nieuwe klanten te werven: Heb je al een fysieke winkel? Dan is een webshop dè manier om jouw dienstverlening naar jouw klanten uit te breiden en nieuwe klanten te werven.

  3. 24 uur per dag, 7 dagen week open: Jouw klanten kunnen op ieder gewenst tijdstip jouw webwinkel bezoeken en hun bestellingen plaatsen.

  4. Het is eenvoudig om een webshop te starten: De Werkende Website biedt de tool Shopify aan, met deze tool kun je gemakkelijk een webshop inrichten en kan de klant veilig betalen met iDeal. Als Shopify Partner adviseren we je graag over de juiste oplossing voor jouw business.

  5. Het opstarten van een webshop hoeft niet duur te zijn. Bij de Werkende Website kunt u terecht voor een betaalbare oplossing.

E-fietsenmaker doet zijn verhaal over zijn webshop
Wil je weten hoe onze klanten de Shopify webshop ervaren? Lees hier het verhaal van onze klant Marius. Marius heeft sinds een aantal maanden zijn webshop E-fietsenmaker opgestart. Hij vertelt hoe hij dat ervaren heeft en geeft bovendien nog tips!

Ik wil meer weten over webshops
Wil je meer informatie over webshops? Neem contact met ons op dan bespreken we samen de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Wij helpen je graag naar meer klanten en meer omzet!

Petra Verwijs
SEO specialist

« Terug

Scroll naar boven