« Terug

Webshop voor E-fietsenmaker (interview)

E-fietsenmaker in gesprek met de Werkende Webshop19 feb

De Werkende Website is continu bezig om haar klanten succesvol te maken online. Er komen per dag veel aanvragen binnen, maar de beste conversie is toch wel keiharde orders. Steeds vaker krijgen wij de vraag om naast een website ook een webshop te realiseren die minstens net zo succesvol is. Onze collega Petra Verwijs sprak met Marius Mudde, ondernemer en fietsenmaker. Marius heeft een fietsenwinkel in Capelle aan den IJssel, maar ziet ook online volop mogelijkheden om meer uit zijn business te halen!

INTERVIEW - door Petra Verwijs, online marketeer bij de Werkende Website

Je hebt een eigen website Fiets & Maker bij de Werkende Website. Sinds kort heb je via ons ook een webshop laten bouwen.

Hoe ben je bij de Werkende Website terecht gekomen?
Toen we 2,5 jaar geleden zijn gestart met het opzetten van onze fietsenzaak Fiets&Maker waren wij op zoek naar een ontwerpbureau voor onze huisstijl en website. Na bij verschillende bedrijven de mogelijkheden besproken te hebben, kwam PromoVisique / de Werkende Website met het beste concept.

Hoe komt het dat je een webshop gestart bent?
Als ondernemer viel het mij op dat het voor de consument lastig is om onderdelen van een elektrische fiets te bestellen via het internet. Zodoende ontstond het idee om deze onderdelen op het internet aan te gaan bieden met de mogelijkheid deze bij ons in de winkel te kunnen laten installeren voor een scherpe prijs. Daarnaast richten wij ons als Fiets&Maker al enige tijd op het ombouwen van fietsen naar elektrische fietsen, dit concept hebben wij dan ook opgenomen in onze webshop.

Waarom heb je voor de Werkende Webshop gekozen?
De reden dat wij voor de Werkende Webshop gekozen hebben is omdat we goede ervaring hebben met de Werkende Website, en zij ons concept kennen en op deze manier snel en efficiënt onze webshop konden maken. Ook waren wij snel vindbaar met fietsenmakercapelle.nl vandaar dat we ook voor onze webshop gekozen hebben voor de Werkende Webshop.

E-fietsenmaker met Shopify en iDeal

Wat vind je van de webshop?
De webshop is zo overzichtelijk mogelijk gehouden en je kiest eenvoudig het ombouwset wat bij je past. Eveneens zijn wij van mening dat elektrische onderdelen getoond moeten worden met een correcte en korte omschrijving en duidelijke foto’s wat het zoeken vereenvoudigd. Dit hebben wij dan ook correct in de webshop verwerkt.

Hoe kom je aan klanten?
De eerste bestellingen zijn inmiddels geplaatst en deze zijn via Google bij onze shop terecht gekomen. Het is daarom dus erg belangrijk om via Google goed gevonden te worden.

Welke voordelen biedt de webshop?
Je bereikt een doelgroep die je normaal niet zou bereiken met als resultaat dat onze winkel fysiek beter gevonden wordt. De kracht van onze webshop is dan ook de fysieke winkel en eveneens de werkplaats waar wij over beschikken. Hier kunnen de mensen terecht om de onderdelen of het ombouwset wat zij besteld hebben te laten monteren.

De orders komen via Google. Het is belangrijk om goed gevonden te worden.

Wat zou je anders willen zien binnen de webshop?
We zijn nu een aantal weken online en momenteel zijn we tevreden over hoe alles functioneert. Mochten er in de toekomst veranderingen of verbeteringen nodig zijn dan zal dit vast mogelijk zijn. Er zijn namelijk zoveel uitbreidingsmogelijkheden met de Werkende Webshop!

Heb je nog tips voor ondernemers die een webshop willen starten?
Een webshop is een mooie aanvulling op je huidige winkel, zorg daarom dat je klanten ook bij jou online kunnen shoppen! Wat enkel niet vergeten mag worden is dat je fysieke winkel in de meeste gevallen de bron van de webshop is. Verwaarloos deze dus niet.

Heb je verder nog tips/opmerkingen?
Vergeet niet dat een webshop bijhouden ook veel tijd kost, bedenk dus van tevoren of je die tijd en mogelijkheid wel hebt. Een plan is heel belangrijk. Bekijk de markt. Beschrijf je USP’s en stel altijd een worst case scenario op zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Ook interesse in een webshop met iDeal?
De specialisten van de Werkende Website staan te popelen om jouw business online te verkopen met webshop met ideal. Neem gerust contact met ons op.

« Terug

Scroll naar boven