« Terug

REBELZ aan de Rotte - Lekker eten voor een goede zaak!

REBELZ lekker eten15 feb

REBELZ aan de Rotte is een restaurant met een bijzondere missie: ex-gedetineerde vrouwen een kans bieden op een mooie toekomst. Door hen in ons restaurant op te leiden tot kok of gastvrouw. Binnenkort - 23 februari - is de opening. De Werkende Website werd geselecteerd om de website te realiseren voor dit prachtige initatief.

"We willen laten zien dat je een succesvol restaurant kunt runnen en tegelijkertijd een maatschappelijk doel kunt nastreven. Soms moet je tegen de stroom in om je doel te bereiken. En dat past bij onze definitie van een rebel: iemand die het de moeite waard vindt om te vechten voor een beter bestaan." aldus Klaasjan Krook en Karin Nijman, initiatiefnemers van dit prachtige intitiatief.


Instituut voor verbetering

Een bezoek aan REBELZ aan de Rotte geeft je het besef dat we allemaal in ons leven gelukkige en minder gelukkige keuzes maken. Niemand weet vooraf het exacte verloop van het leven. Daarom geloven wij dat iedereen een tweede kans verdient. Een gedachte waar we een breed draagvlak voor willen creëren in onze maatschappij. Met ons restaurant willen we dan ook een ‘instituut voor verbetering’ realiseren.


Waar de zon opkomt

Deze missie is door de kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam (bekend van de Markthal in Rotterdam) gevat in een sprankelende inrichting, die je, bewust of onbewust, even aan het denken zet. Ook met de mediterrane keuken, waar onze Syrische chef-kok Maher al Sabbagh de scepter zwaait, ondersteunen we ons gedachtegoed. Vanuit zijn achtergrond brengt hij Levantijnse invloeden mee. De levant betekent letterlijk het land waar de zon opkomt, het morgenland. Verwijzend naar onze insteek om naar de dag van morgen te kijken in plaats van de dag van gisteren. Bovendien weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om een kans te krijgen op een beter bestaan.

 

Opening

De officiële opening van REBELZ aan de Rotte vindt op 23 februari plaats voor genodigden. Wees een van de eersten om in dit unieke restaurant te gaan genieten van de keuken, het interieur en het gevoel iets te doen voor een goede zaak!

Reserveer hier

Bron: www.rebelzaanderotte.nl

« Terug

Scroll naar boven