« Terug

Privacygevoelige informatie

PrivacyGevoelig.jpg30 nov

Is het je weleens opgevallen dat bij sommige websites (bijvoorbeeld van je bank) in de adresbalk een groen slotje zichtbaar is? En dat er voor de websitenaam https vermeld staat in plaats van http? Wellicht heb je jezelf afgevraagd waar die ‘s’ voor staat. Wij geven je graag duidelijkheid; deze ‘s’ staat namelijk voor “secure” oftewel “veilig”. Wanneer een website een https (veilige verbinding) heeft, is deze website in het bezit van een SSL certificaat.

https-ssl-certificaat

Wat is een SSL certificaat?
Een SSL-certificaat wordt gebruikt voor websites waar persoonlijke gegevens zichtbaar zijn of verzonden kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een website met een webshop. De https verbinding zorgt ervoor dat de ingevoerde gegevens veilig worden verzonden. Tijdens het zogenaamde transport blijven de gegevens vertrouwelijk en niet leesbaar voor derden. Wel zo’n prettig idee!

SSL certificaat en wetgeving
De wet bescherming persoonsgegevens stelt dat een website-eigenaar ervoor moet zorgen dat persoonsgegevens adequaat beveiligt worden tegen misbruik en niet geautoriseerde toegang. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL certificaat.

Het effect van een SSL certificaat
Een SSL certificaat draagt niet alleen bij aan de betrouwbaarheid van je website maar ook aan je posities in Google. In 2014 hebben wij hier al een bericht over geplaatst maar inmiddels is bekend dat Google een steeds hogere prioriteit aan beveiligde websites geeft. Het is dus de moeite waard om je te verdiepen in de verschillende SSL-certificaten.

Welk SSL certificaat heb ik nodig?
Voordat je een SSL certificaat aan je website wilt toekennen is het verstandig om te bedenken of er persoonlijke gegevens worden getoond of gevraagd van je bezoekers. Aan de hand daarvan kun je een keuze voor een validatie type en een certificaat maken.

Wil je meer informatie over een SSL certificaat voor jouw website? Vraag ons om advies! Wij zijn bereikbaar via ons telefoonnummer (010) 85 00 670 of ons mailadres info@dewerkendewebsite.nl.

SEO vriendelijke groet,
Petra en Rhodé

Op 17 december 2015 heeft Google een blog gepost over het indexeren van websites met een HTTPS verbinding

« Terug

Scroll naar boven