« Terug

Content is king

bigstock-Laptop-with-crumpled-paper-bl-36467365.jpg19 jun

Dit is een veelgebruikte uitspraak in de online marketing wereld. Het zal je niet verbazen dat het betekent dat content erg belangrijk is. Maar misschien heb je jezelf bij het lezen van deze titel afgevraagd wat ‘content’ überhaupt is. In deze blog gaan we hier uitgebreid op in.

Wat is content?
Heel eenvoudig gezegd omvat de term ‘content’ alle informatie die zowel tekstueel als (audio)visueel op een website staat. Je kunt hierbij denken aan:

  • website teksten
  • blogposts / nieuwsberichten
  • afbeeldingen
  • video’s

Waarom is content belangrijk?
Nu je weet wat content is, zul je begrijpen waarom content belangrijk is. De content op je website is namelijk bedoeld voor potentiële klanten (of om de relatie met bestaande klanten te onderhouden). Net zoals je in levende lijve maar één keer de eerste indruk kunt maken, geldt dit ook voor je website. Zorg er daarom voor dat je jouw doelgroep op een passende manier toespreekt en de juiste informatie geeft.

Hoe creëer je goede content?
Bij het creëren van content gaat het erom dat je bedenkt dat de content relevant is en dat het afgestemd is op de doelgroep. Dit lijkt eenvoudig, maar in de praktijk blijkt het toch vaak lastig te zijn. We geven je daarom graag een aantal tips:

  • Bepaal het doel van je website en content
  • Bepaal in welke vorm je de boodschap wilt overbrengen
  • Neem de tijd voor het maken of aanpassen van de content
  • Richt je op de doelgroep en niet op de zoekmachine
  • Geef je content de juiste plaats op je website

Content Marketing

Content Marketing
Het creëren van goede content kost je behoorlijk wat tijd. Dan wil je wel dat je content ook gezien en geconsumeerd wordt. Je kunt  gaan zitten wachten tot een willekeurige bezoeker jouw informatie via de zoekmachines tegenkomt, maar je kunt er zelf ook voor zorgen dat jouw content gezien wordt. Deel je content bijvoorbeeld via social media kanalen of stuur je klanten een nieuwsbrief waarin je verwijst naar je content.

Het creëren en publiceren van content wordt ‘content marketing’ genoemd. De theorie rondom content marketing wordt geleerd door Hubspot. Arjan heeft hier al eens een blog aan geweid. Inmiddels zijn wij als SEO specialisten van de Werkende Website ook in het bezit van het Hubspot certificaat.  

Wij hopen dat je onze informatie nuttig vond en wensen je veel plezier met het maken of aanpassen van je content. Kom je er niet uit of laat je het liever door iemand anders doen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Hartelijke groet,


Petra en Rhodé

 

« Terug

Scroll naar boven