« Terug

Help! Google zet nieuwe page rank factor in, wat nu?

GoogleRanking.png03 apr

Daalt jouw Google positie vanaf 21 april 2015?
Weet u nog iemand die géén smartphone of tablet heeft?

Meer mobiele zoekopdrachten
Mobiele telefoons (smartphones) worden steeds beter en sneller. Eigenlijk zijn het gewoon kleine computertjes. En wil je even snel een bedrijf opzoeken, wil je je Google+ pagina of je Facebookpagina checken? Je pakt je mobiele telefoon en zoekt. Dit zoeken via mobile devices neemt steeds meer toe. Meer dan 50% van de zoekopdrachten vinden nu al plaats via een smartphone of tablet, aldus de Internet Marketing Universiteit.

Google pagerank en mobiele bruikbaarheid
En dit is exact waar Google op inspeelt. Google is continu bezig om ervoor te zorgen dat iedere gebruiker vindt wat hij of zij zoekt. Op 21 april zal Google de mobiele bruikbaarheid van websites dan ook mee gaan nemen als ranking factor. Deze update heeft dus invloed op de Google pagerank van je website. Hier volgen de belangrijkste zaken waar Google op let bij het mobiel ranken van jouw website:

  • Goede leesbaarheid van de tekst: De tekst is niet te klein en is goed leesbaar op het scherm van een mobiele telefoon. Je hoeft niet in te zoomen.
  • Voldoende ruimte rondom links: Dit is nodig zodat mensen hier makkelijk op kunnen klikken
  • De tekst is in zijn geheel leesbaar op een mobiel scherm en een tablet: De gebruiker hoeft niet van links naar rechts te schuiven om de regels van de tekst te kunnen lezen.
  • Juiste software: Er wordt gebruik gemaakt van de juiste software, deze is ook beschikbaar voor mobiele apparaten.


Doe de check

Wil je weten of jouw website geschikt is voor mobiel gebruik? Doe de test! Heb je een webapp? Lees het artikel "Webapp en mobiele vriendelijkheid (mobile-friendly)".

Pagerank Google
Google gaat websites die mobiel vriendelijk zijn voorrang geven in de Google pagerank. Wil je dat jouw website goed scoort op mobiele bruikbaarheid? Daarvoor heeft de Werkende Website de ONE ontwikkeld. Dit is een alles-in-een website, speciaal ontwikkeld voor onze klanten uit het MKB. Continue zijn we bezig om de ONE te updaten. Ook voor deze verandering, namelijk de mobiele bruikbaarheid als rankingfactor, is de ONE bij uitstek geschikt.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen qua mobiele bruikbaarheid van de website? Neem contact met ons op. Samen kijken we naar wat mogelijk is!

Rhodé en Petra
SEO-specialisten
de Werkende Website

« Terug

Scroll naar boven