« Terug

Links creëren naar specifieke paginaonderdelen in een website

09 jan

Deze functie stelt ons in staat om bezoekers op een website sneller te laten navigeren naar de informatie die ze zoeken.

Ter verduidelijking een voorbeeld:
Stel je verwijst vanaf een homepage naar een vervolgpagina met veel tekst/artikelen. De bezoeker komt via een link op deze pagina terecht, maar de informatie die hij wil zien staat een stuk lager op de website, waardoor de bezoeker moet scrollen. 
Dit kan beter, sneller en dus gebruiksvriendelijker! Door op de plaatsen 'ankers' te verwerken, waar de verwijzing wordt gemaakt kun je de bezoeker hier rechtstreeks naar toe te laten navigeren. Check http://www.refractiecentrum.nl/veelgestelde-vragen voor een live voorbeeld. 

Hoe maak ik dit?
In het artikel wat je direct wilt weergeven selecteer je de betreffende tekst of afbeelding. Klik dan op de optie 'Anker invoegen/bewerken' en vul hier een naam in voor je anker. (Let op: aan elkaar schrijven en geen speciale tekens vermelden) Om vervolgens naar dit anker (hette linken gebruik je de volgende link: http://www.websitenaam.nl/alias#ankertitel. Let wel op dit anker verschijnt helemaal bovenaan je scherm, dus plaats voor het optimale resultaat het anker iets hoger op de pagina dan de daadwerkelijk bedoelde plaats.  


Andere handige tips:
De volgende functie kun je ook achter de pagina URL plaatsen en geven het volgende resultaat.

www.voorbeeld.nl/voorbeeld#top >
Hiermee navigeer je in één keer naar de bovenkant van de pagina.

www.voorbeeld.nl/voorbeeld#content >
Hiermee verschijnt de boven kant van de hoofdkolom boven aan je browser.

www.voorbeeld.nl/voorbeeld#nav >
Hiermee navigeer je in één keer naar de hoofdnavigatie van de pagina.

www.voorbeeld.nl/voorbeeld#art_(artikelnummer) >
Hiermee kunt je navigeren naar een artikel zonder een anker toe te voegen.

« Terug

Scroll naar boven