« Terug

Zo is het idee van een duurzame website ontstaan

duurzaam-webdesign-zo-is-het-idee-van-duurzaam-webdesign-ontstaan-2-de-werkende-website.jpg04 okt

Een weboplossing die structureel werkt voor al onze klanten. Daar zochten Arjan Roosenburg, Marinus Vlot en Jan van der Kaaij naar toen ze in 2012 begonnen met hun bedrijf De Werkende Website. In 2014 hadden ze de sleutel in handen: een eigen platform met updatable blokken. “Met dit platform konden we werken aan duurzame websites: ofwel websites die niet verouderen”, aldus webcreator Gerwin de Vos. Hij houdt zich hier dagelijks mee bezig.

Webdesign proces

“Toen we begonnen in 2012 maakten we voor elke klant een losse website. We merkten na een tijdje dat dit op langer termijn geen goede oplossing is, omdat er continu ontwikkelingen spelen op gebied van webdesign en webcreatie. Webdesign is een proces en dus aan verandering onderhevig. Dit heeft als gevolg dat websites verouderen wanneer eigenaren er niets meer mee doen. Op een gegeven moment werken bepaalde functies niet meer. Websites updaten is dus van groot belang. Maar doordat ze allemaal los van elkaar stonden kostte dit ontzettend veel tijd.”, zegt Gerwin.

“We hebben nu honderden websites draaien en met één druk op de knop zijn ze weer up-to-date. Met een duurzame website wordt alles alleen maar beter.”

START VANDAAG

Een duurzame website

Na veel brainstormen ontstond het nieuwe concept: Een eigen platform met updatable blokken. Via het blokdesign zouden alle klantwebsites aan elkaar gekoppeld worden. Hierdoor kunnen updates in één keer worden doorgevoerd. Gerwin: “We hebben nu honderden websites draaien en met één druk op de knop zijn ze weer up-to-date. Met een duurzame website wordt alles alleen maar beter.”

Website trends

Binnen een paar maanden was het nieuwe platform in gebruik. Alle klanten gingen hierop over. “Het werk van de webcreators is een stuk interessanter geworden. We hebben nu meer tijd om website trends te onderzoeken en creatief bezig te zijn. De websites worden hierdoor steeds mooier!”

START VANDAAG

« Terug

Scroll naar boven