« Terug

Zo wordt je website iedere dag een stukje beter!

duurzaam-webdesign-zo-wordt-je-website-iedere-dag-een-stukje-beter-1-de-werkende-website.jpg06 sep

De Werkende Website houdt zich bezig met het creëren van duurzame websites. Onze webcreators Gerwin de Vos, Herman de Waard en Silvan Soeters werken daarom elke dag hard aan de websites voor onze klanten. Zo blijven ze up-to-date, responsive op alle apparaten en worden ze steeds mooier. Hoe gaan zij precies te werk?

Website updaten

“Ik bespreek wekelijks met mijn collega’s of er ideeën voor updates zijn. Deze ideeën houden we bij op onze wensenlijst. Sommige updates voeren we in een keer door bij al onze klanten, en bij anderen kunnen ze er zelf voor kiezen of ze hun website updaten. In ieder geval stellen we ze per e-mail op de hoogte. Over het algemeen is dit zo’n 2 keer per jaar”, aldus Gerwin.

“De video achtergrond is een update waar we trots op zijn. Hierdoor krijgen onze klanten in één klap veel meer beleving op hun website.”

START VANDAAG

Invloed op de updates

Er zijn 4 factoren die invloed hebben op de prioriteit van de punten op onze wensenlijst: onze klanten, trends, eigen ideeën en wijzigingen binnen Google. Onze klanten komen zelf weleens met vragen of verbeterpunten. Zo hebben we laatst naar aanleiding van een aantal klantvragen de werking van de nieuwspagina aangepast. Nu kunnen hun websitebezoekers niet alleen via de titel, maar ook via de introtekst en de afbeelding naar het artikel doorklikken.

Webdesign trends

We houden ook ontwikkelingen in de gaten op gebied van webdesign trends. Denk aan de video achtergrond die we begin 2017 hebben mogelijk gemaakt. Gerwin: “De video achtergrond is een update waar we trots op zijn. Hierdoor krijgen onze klanten in één klap veel meer beleving op hun website. Op onze eigen website hebben wij dit ook doorgevoerd. Dan krijgen bezoekers gelijk een goed beeld van wie wij zijn.”

START VANDAAG

Creatief team

“Zelf bedenken we ook een hoop updates, samen met Arjan Roosenburg, de creatieve piloot van De Werkende Website”, zegt Gerwin. “Laatst liepen we bijvoorbeeld tegen het technische probleem aan dat men bij elk blok opnieuw de kleurcode moest invoeren. Dat is niet handig, dus hebben we het omgezet, waardoor je dit nu in één keer kunt doen. Scheelt weer een hoop handelingen. Het geeft echt voldoening om de websites zo te bouwen dat ze nóg strakker en gebruiksvriendelijker worden.”

Google en een duurzame website

Een duurzame website houdt ook in dat de websites van onze klanten zo goed mogelijk worden gevonden. De technische ontwikkelingen rondom SEO nemen we dus altijd mee in onze updates. Gerwin: “We zorgen er bijvoorbeeld altijd voor dat onze websites op mobiel snel blijven laden. Een snelle mobiele website scoort namelijk hoger in Google, en dat is wat klanten uiteindelijk willen. Gevonden worden in Google en hun mooie producten of diensten verkopen.”

START VANDAAG

« Terug

Scroll naar boven